Actual

S-a lansat Code for Romania, organizația care pune IT-ul în slujba societății

Sebastian Radu › Joi, 2016-09-22 11:47
„Code for”, o comunitate de programatori, designeri, specialiști în științe sociale sau comunicare care oferă soluții digitale pentru rezolvarea provocărilor societății românești s-a lansat oficial și în România.
 

Ideea acestui tip de organizație s-a născut în San Francisco în 2008 sub numele de Code for America, iar modelul s-a perpetuat în toată lumea sub forma unor comunităţi naţionale de profesionişti voluntari care îşi propun să rezolve probleme ale societăţii prin soluţii IT. Organizaţiile “Code for” creează instrumente digitale de tip open- source pentru cetăţeni, societatea civilăşi instituţii publice și cred in puterea tehnologiei digitale de a deschide noi contexte prin care cetăţenii se pot implica în sfera publică şi pot avea un impact pozitiv asupra comunităţilor.
 
Code for Romania este o organizație neguvernamentală neafiliată politic și apolitică, înființată în 2016. În acest moment organizația este susținută financiar de propria comunitate de 60 voluntari din România și diaspora. Aceștia sunt implicați în 8 proiecte din următoarele domenii: informare și acces la informații publice, facilitare a accesului la servicii publice, implicare civică și colaborare, educare și promovare a culturii.
 
Pe www.code4.ro  sau pe www.facebook.com/code4romania puteți găsi informații despre metodologia de lucru, despre proiecte și echipa Code for Romania.

”Ideea Code for Romania a pornit în februarie din provocarea de a pune și know-how-ul românilor din diaspora în slujba societății de acasă. Din nevoia de a avea instrumente de informare adaptate secolului 21. Din necesitatea de avea o societate și o guvernare deschise. Din convingerea că societatea civilă poate crește numai cu sprijinul fiecăruia dintre noi. Din dorința de a crea o platformă în care oamenii de success din domeniul privat sau academic să-și pună abilitățile în slujba comunității. Jumătate de an mai târziu, suntem o comunitate în creștere cu voluntari din București, Iași, Cluj și alte orașe de pe tot globul, un semn că tinerii specialiști vor și au disponibilitatea și entuziasmul de a se implica în proiecte cu adevărat utile care le pun în valoare abilitățile, care îi lasă să sprijine România prin ceea ce știu ei să facă cel mai bine.”, Bogdan Ivanel, Co-fondator  Management și strategie Code for Romania.
 

0 comentarii 848 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter