Actual

Românii de pe lista de 100 de inovatori ai Europei Centrale și de Est

L.G. › Mar, 2016-11-15 14:55
Google anunță publicarea listei celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, în cadrul celei de a treia ediție a proiectului New Europe 100 (NE100). Proiectul este organizat de Res Publica împreună cu Visegrad Fund, Google și Financial Times, și în cooperare cu importante instituții din această regiune a Europei.
sursă: 123RF

România are zece nominalizări pe lista ediției 2016, din domenii precum educație, advertising, inginerie, administrație publică și securitate.

  • Andrei Dunca - fondator LiveRail: Andrei a fondat LiveRail, o platformă de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari.
  • Dumitru Popescu - CEO și fondator ARCA Space Corporation: Compania a dezvoltat ArcaBoard, o mașină electrică zburătoare, disponibilă pentru achiziționare. ArcaBoard a fost lansată în decembrie 2015.
  • Andras Lenard, Attila Bustya - co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce oferă servicii de monitorizare și securitate cu ajutorul dronelor.
  • Raul Popa - co-fondator și CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană.
  • Dan Nechita - consilier al primului-ministru al României - Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platformă guvernamentală dezvoltată împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei
  • Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) - fondatori Clepsisoft CyberFog - Clepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajută protecția unei organizații prin crearea a mii de computere și servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potențiale atacuri.
  • Andrei Avădănei - CEO Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR) - Andrei este unul dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică și IT din România. CCSIR, ONG-uul al cărui președinte este organizează cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est, DefCamp.
  • Roxana Rugină - fondator fundația Simplon România - Fundația oferă tinerilor cursuri de programare și pregătire pentru a deveni dezvoltatori de software. Din 2014, Simplo România a organizat peste 40 de evenimente, cu aproape 2000 de participanți.
  • Andreea Hanganu - co-fondator Institute for Digital Government (IDG) - IDG este o organizație românească a cărei obiectiv principal este modernizarea instituțiilor publice și non-profit din România prin dezvoltarea comunicării digitale.
  • Radu Puchiu - secretar de stat în guvernul României - Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile constante de a aduce administrația din România mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale și tehnologiei - parteneriate, internship-uri, etc.

Lista NE100 a fost realizată pe baza nominalizărilor venite din partea partenerilor proiectului și a publicului. Anul acesta, cea mai mare parte a finaliștilor este reprezentată de persoane sau echipe din zona de business (54%) și social/politică (29%). Alte categorii includ știință (10%), dar și media și cultură (7%).

0 comentarii 1454 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter