Companii, Actual

Restanțele firmelor la sănătate, pensii sau șomaj au crescut

Dana Badea › Mar, 2017-01-10 14:13
Restanțele firmelor la sănătate pensii sau șomaj au crescut după ce legislația a fost schimbată și aceste fapte nu mai sunt încadrate ca evaziune fiscală. 

Numărul firmelor care nu au dat la timp banii pentru contribuţiile de sănătate, pensie ori şomaj ale salariaţilor a crescut cu peste 60% în ultimul an şi jumătate, iar sumele datorate sunt de până la 12 ori, potrivit datelor obţinute de Digi24. De la jumătatea anului 2015, reţinerea impozitelor şi contribuţiilor şi neplata acestora în termen de 30 de zile de la scadenţă nu se mai pedepseşte cu închisoarea. 

La bugetul pentru pensii, restanţele au ajuns la peste 14 miliarde şi jumătate de lei în septembrie 2016,  la bugetul pentru asigurările de sănătate, restanţele au ajuns la aproape 4 miliarde de lei (de 6 ori mai mari), iar la șomaj datoriile depășesc un miliard de lei. 

0 comentarii 506 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter