Tehnologie, Actual, Piața Muncii/Employment

Recrutarea intră într-o nouă era? Poţi aplica la anunţurile de angajare direct de pe Facebook

Constantin Pescaru › Joi, 2017-02-16 13:08
Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a introdus astăzi o nouă funcţie care permite companiilor să posteze anunţuri de angajare şi candidaţilor să aplice direct la joburile disponibile.
Foto: Pixabay

Prin această mişcare, Facebook încearcă să devină (şi) o platformă de recrutare, devenind un concurent direct pentru LinkedIn, potrivit TechCrunch. 

Dar ce presupune mai exact nouă funcţie?

Pe de o parte, va există un nou tip de postare care le va permite companiilor ce au pagini de Facebook să publice joburile disponibile într-un format creat special pentru anunţurile de angajare.
 
Mai mult, companiile care listează un număr mai mare de job-uri vor beneficia de un tab special în cadrul propriei pagini de Facebook, unde vor se vor regăsi toate slujbele disponibile.

Pe de altă parte, utilizatorii vor putea aplica direct la un job distribuit astfel pe Facebook doar apăsând un buton. Legătură dintre cele două părţi va fi făcută prin aplicaţia Messenger, iar Facebook va completa în mod automat datele personale ale celui care aplică.

Noua funcţie are un mare avantaj: peste un miliard de oameni din lumea întreagă au cont pe Facebook, iar procesul de aplicare pare a fi unul simplu.
Dar ce beneficii va avea reţeaua de socializare graţie noii funcţii?

În primul rând, va fi o nouă sursă de venituri pentru Facebook, pentru că firmele vor da bani pentru a promova că reclamă postările legate de joburi. În plus, utilizatorii ar putea fi impulsionaţi să completeze mai multe informaţii personale pe profilul lor.

Momentan, funcţia e disponibilă doar în SUA şi Canada, aşa că rămâne de văzut când va fi implementată în alte ţări. 

0 comentarii 1261 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter