Actual

Proiect: Cultura alternativă, o posibilitate de coeziune a lumii artistice românești

Roxana Roseti › Mie, 2018-05-16 11:12
Ideea unui Statut al Artistului în România nu este nouă, până acum existând mai multe încercări de a crea un document sau o serie de reglementări sub acest nume. Iată că acum există un proiect menit bunelor practici în domeniul cultural.

Proiectul ”Cultura Alternativă” are ca obiective nu doar realizarea unei politici publice alternative care să ducă la îmbunătățirea statutului artistului și la sincronizarea acestuia cu bunele practici în domeniul cultural din țările europene, dar propune și o componentă de instruire. Activitățile de formare propuse de proiect sunt concepute cu scopul de a-i ajuta pe reprezentanții ONG-urilor și pe artiștii din diverse arii culturale să descopere și să deprindă metode și moduri care să le susțină implicarea, participarea și influențarea prin intermediul mecanismelor democratice, a deciziilor cu mare impact asupra vieții și activității lor.
Joi, începând cu ora 11:00, la Journey Pub, strada George Enescu nr. 25 din Capitală, va avea loc Conferința de deschidere a Proiectului ”Cultura Alternativă”, un proiect selectat spre finanțare în cadrul POCA 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European.  

Obiectivul general al proiectului propus de Asociația Culturală Flower Power, este consolidarea capacității ONG-urilor și a actorilor relevanți din domeniul cultural de a iniția, promova, implementa și monitoriza politici publice adaptate contextului cultural actual românesc, în vederea îmbunătățirii și sincronizării acestuia cu mediul cultural european și international. În cadrul conferinței vor fi prezentate atât conceptul care a stat la baza proiectului, cât și resursele diverse pregătite pentru derularea acestuia. La conferință au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale și centrale, reprezentanți ai ONG-urilor din zona culturală, artiști  și reprezentanți ai uniunilor de creație din toate domeniile culturale.

Printre oficialitățile care vor onora cu prezența conferința de deschidere a proiectului se numără Directorul Autorității de Management P.O.C.A., Carmen Elena Dobrotă, și Mihaela Nicolae, Consilier Superior la Direcția Generală Programe Europene-Capacitate Administrativă-Autoritatea de Management pentru Programul Operațional  Capacitate Administrativă.
Faptul că proiectul începe în an aniversar-Anul Centenarului Marii Uniri-poate fi considerat un semn pentru înțelegerea de către artiști a faptului că lucrurile nu se pot schimba fără uniune, implicare și participare din partea lor la procesul de formulare a politicilor publice care le influențează existența
 
 
 

0 comentarii 287 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter