Companii, Actual, Piața Muncii/Employment

Program de lucru de 6 ore, în România?

Dana Badea › Mie, 2017-08-09 13:48
Program de lucru redus, în România? Autoritățile se grăbesc să spună că nu suntem pregătiți. "Este o discuție în statele nordice. Stați să vedem dacă ei ajung să le implementeze, să vedem ei ce rezultate au și după aceea putem avea o discuție și în România. Nu suntem încă pregătiți pentru așa ceva, pentru că nu avem rezultatele de acolo" a declarat ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, potrivit Agerpres.
sursa: iStock

Ministrul spune că dacă se va dovedi că salariații vor fi mai eficienți lucrând mai puține ore zilnic, atunci reducerea timpului de lucru s-ar putea face printr-o înțelegere a patronatelor cu sindicatele.

Anul trecut în primăvară doi parlamentari liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cereau ca numărul de ore de muncă săptămânale să fie redus de la 40 la 38. Mai precis, ziua de vineri să aibă prin lege 6 ore de muncă şi nu 8, ca în prezent.

Suedia renunță la proiectul pilot, deocamdată

Suedezii, care doreau ca ziua de lucru să fie redusă la şase ore, au anunțat că beneficiile sunt mai mici decât costurile iar proiectul pilot desfăşurat pe parcursul a doi ani în oraşul Gothenburg, unde se află sediul central al producătorului auto Volvo, nu va fi extins.

Tema numărului optim de ore de lucru a tot fost dezbătută, în decursul istoriei, de diverși specialiști, iar acum 85 de ani, economistul John Maynard Keynes afirma că, în anul 2030, numai adevărații workoholici vor munci mai mult de 15 ore pe săptămână.

0 comentarii 2028 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter