Actual

Prematuritatea - un fenomen alarmant în continuă creştere

Marilena Ispas › Vin, 2013-11-15 12:00

Asociația „Unu și Unu” și Micolino au organizat un eveniment care a vizat să reunească într-un cadru mai puțin formal părinți, viitori părinți, cadre medicale, ONG-uri, reprezentanți ai presei, oameni de cultură, ocazie care a marcat atât lansarea oficială a asociației, cât și anunțarea programului „Socks for life”, proiect care își propune să aducă în lumina reflectoarelor prematuritatea, ca fenomen alarmant în continuă creștere.

Pentru a se bucura de o mai bună vizibilitate, campania „Socks for life” va fi derulată pe parcursul unui an prin diverse acțiuni ce vor fi comunicate în medii cât mai variate și are deja  alături personalități artistice care vor interpreta într-o manieră personală viziunea asupra prematurității. Astfel, fiecare șosetuță de prematur va fi specială, puternică, norocoasă, învingătoare, rară, precum copiii născuți înainte de termen. Oricine se poate alătura si susține pentru a spori conștientizarea în rândul populației și pentru a așeza România pe harta țărilor care susțin lupta împotriva prematurității.

În Europa, „Socks for life” este în 2013 la a V-a ediție, în 2012 desfășurându-se în 60 țări la nivel global, atingând 1,5 miliarde de oameni, și este organizată de EFCNI (European Foundation for the care of new born infants) în parteneriat cu Draeger (lider internațional în domeniul tehnologiei medicale) și susținută de organizații de părinți, partenere EFCNI. 

Creșterea conștientizării fenomenului de prematuritate este primul pas în lupta cu acest fenomen real, ce se întâmplă la nivel mondial: rata de prematuritate ar putea fi redusă semnificativ, iar sistemul medical ar putea cunoaște o oarecare dezvoltare și îmbunătățire a tratamentelor destinate bebelușilor născuți prematur, iar Asociația „Unu și Unu” își va canaliza resursele în această direcție.

0 comentarii 1188 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter