Piața Muncii/Employment

Talentul angajaților este noua monedă de schimb. La ce capitole trebuie să lucreze urgent România (studiu)

Dana Badea › Mar, 2018-06-19 16:05
În epoca transformărilor disruptive și a schimbărilor agile din piață, talentul viitorilor angajați este considerat noua monedă de schimb. Dar ce anume înțelegem prin talent? Care sunt principalele abilități pe care aceștia trebuie să le aibă și de ce aceste atribute sunt atât de căutate? 
sursa: unsplash

Țările din Europa de Est (inclusiv Turcia și Grecia) se confruntă cu o serie de probleme pe piața muncii, care le pun în pericol perspectivele de a ajunge din urmă economiile mai dezvoltate din vestul Europei.

Potrivit raportului regional Inovantage, țările din regiune trebuie să se adapteze rapid la noile tendințe aduse de a 4-a Revoluție Industrială, cum ar fi automatizarea proceselor repetitive, globalizarea operațiunilor și creșterea cererii pentru calificările de nișă.

Potrivit raportului, 62% din directorii generali din Europa de Est, găsesc cu dificultate specialiști în domenii digitale, față de media globală de 50%.

Raportul Inovantage realizat de Adecco, analizează sistemele de educație ale țărilor din regiune și arată că acestea au devenit rigide și prea birocratice pentru mediul economic în schimbare rapidă și nu oferă absolvenților aptitudini și cunoștințe care să îi facă angajabili. În cazul liceelor, este nevoie de punerea accentului pe abilitați de rezolvare a problemelor, care implică abilități sociale, dar și cunoștințe din domenii diferite. Fără astfel de aptitudini, arată raportul, candidații din regiune riscă să nu își găsească slujbele la care aspiră.
  
Specialiști de care ducem lipsă

Raportul arată că în România există o lipsă relativă a specialiștilor IT, a doctorilor și a asistentelor, managerilor din domeniul serviciilor, a profesioniștilor din domeniul financiar, marketing și relații publice. În același timp, există un excedent în cazul angajaților care lucrează cu clienții, manageri în domeniul comerțului și funcționari.  

O altă concluzie este că diversitatea a devenit o componentă cheie pentru succesul companiilor. Firmele dezvoltă acum strategii pentru o forță de muncă diversă în privința vârstei, originii angajaților și a genului acestora, cât și a contractelor, care pot fi parțiale sau bazate pe munca la distanță.

În acest climat în schimbare rapidă, realizatorii raportului solicită angajatorilor și angajaților să pună accentul pe educația pe tot parcursul vieții, învățarea la locul de muncă prin intermediul stagiilor de pregătire și al internship-urilor și pe mobilitatea angajaților.

”Raportul regional Inovantage, arată clar că lucrurile pe care le învățăm la școală devin irelevante în condițiile schimbărilor rapide aduse de a 4-a Revoluție Industrială. În România, vom avea nevoie în curând de re-specializare nu o dată la 20 de ani, așa cum a fost cazul până acum, ci din 5 în 5 ani.  Acest lucru înseamnă că angajații trebuie să participe la cursuri pentru noi aptitudini, în timp ce sunt activi pe piața muncii, dacă vor să rămână relevanți pentru posturile viitorului. În același timp, angajatorii trebuie să investească în astfel de cursuri de respecializare a angajaților proprii pentru a nu îi pierde și pentru a putea crește afacerea lor în viitor. Fără pași hotărâți în direcția respecializării, Româna riscă să piardă investitori și oportunități de angajare cu salarii ridicate. ”, afirmă Florin Godean, Country Manager Adecco România.

Aptitudinile care pot asigura succesul candidaților în Europa de Est

Bazându-se pe datele colectate de pe piața muncii iată care sunt aptitudinile și domeniile care pot asigura succesul în viitor al candidaților din Europa de Est:

TOP HARD SKILLS (Europa de Est)                                     TOP SOFT SKILLS (Europa de Est)
Managementul strategiei IT                                                                  Creativitate
Inginerie Mecanică                                                                   Leadership & Managementul crizelor
Operarea stivuitoarelor                                                                   Ambiție și Rezistență
Marketing și publicitate                                                          Flexibil și orientat spre rezolvarea problemelor
Ingineria aeriană                                                                         Deschidere către alte culturi
Optimizarea motorului de căutare (SEO)                                            Antreprenoriat
Securitate cibernetică                                                                             Abilități IT
Analiza datelor                                                                                Agilitate și învățare rapidă
Analiză financiară                                                                                  Creativitate

Dr. Ioannis Nicolaou, Psiholog organizațional, profesor asociat în comportamentul organizațional și Director al MSc în Managementul Resurselor Umane la Universitatea de Economie și Afaceri Atena, menționează în raport să nu trecem cu vederea lipsa abilităților soft, mai ales în aceste vremuri.

Abilitățile soft au devenit acum cele mai căutate caracteristici ale angajaților între angajatorii din Europa. Importanța aptitudinilor interpersonale, cum ar fi munca în echipă, adaptabilitatea, rezistența, flexibilitatea și luarea deciziilor a crescut radical în zorii secolului XXI, chiar în rândul profesioniștilor, cum ar fi dezvoltatorii de software, inginerii mecanici și electrici, oameni de știință din domeniul datelor, profesii pentru care abilitățile mai sus menționate erau considerate doar niște aptitudini frumoase.

Raportul poate fi descărcat integral AICI

0 comentarii 592 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter