Piața Muncii/Employment

Studiu: Angajații din mediul privat au beneficiat de salarii și bonusuri mai mari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Dana Badea › Mar, 2017-10-24 12:15
Salariile medii din sectorul privat au crescut cu 5% ȋn perioada ianuarie-septembrie 2017, față de același interval din 2016. Creșterea a fost în principal susținută de majorarea salariului minim brut pe economie de la începutul anului, care s-a reflectat în evoluția pozitivă a salariilor, potrivit Smartree Workforce Index. 
sursa: pixabay.com

Distribuția creșterii a fost inegală, raportat la cele trei trimestre, cu o creștere medie de 12% în primul trimestru al anului comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, 2% în cel de-al doilea trimestru și menținerea valorilor medii salariale în T3. Deși salariile au rămas constante în al treilea trimestru, bonusurile au crescut cu 9% comparativ cu aceeași perioadă din 2016, ceea ce implicit înseamnă venituri mai mari pentru angajații români.

În ceea ce privește primele nouă luni ale lui 2017, valoarea bonusurilor oferite de companii a cunoscut același trend pozitiv, ȋnregistrȃnd o creștere de 12%. Acest lucru s-a văzut și în evoluția pozitivă a indicelui de bunăstare a angajaților, care a crescut cu aceeași valoare procentuală.

De asemenea, și numărul angajărilor s-a majorat, ȋn medie, cu 13% ȋn această perioadă, pe fondul unui cadru macroeconomic favorabil și a creșterii economice ȋnregistrate ȋn prima parte a anului. Distribuția pe cele trei trimestre arată creșteri de peste 10% a numărului de angajări în fiecare trimestru. Potrivit datelor Smartree, industriile în care s-au raportat cele mai multe angajări sunt in domeniile: pharma, echipamente medicale, telecomunicații, dezvoltare aplicații software sau producție componente auto. 

0 comentarii 508 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter