Piața Muncii/Employment

Rata șomajului în rândul bărbaților aproape dublă față de cea a femeilor, în noiembrie 2017

Dana Badea › Mar, 2018-01-09 12:54
Rata șomajului în rândul bărbaților a fost estimată 4,7% în cazul bărbaţilor, aproape dublă față de cea a femeilor (2,7% ), pe final de an, anunță Institutul Național de Statistică, care a anunțat datele provizorii privind numărul total al şomerilor estimat pentru luna noiembrie 2017. 
sursa: pixabay

Per ansamblu, pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,8% pentru luna noiembrie 2017, în scădere ușoară față de luna anterioară.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna noiembrie a anului 2017 a fost de 443 mii persoane, în scădere atât față de luna precedentă (451 mii persoane), cât și față de aceeaşi lună a anului anterior (492 mii persoane). Persoanele adulte (25-74 ani) reprezintă 74,8% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna noiembrie 2017.

Conform ultimei prognoze elaborate de Comisia Naţională de Prognoză în 2018, numărul de şomeri pentru finele anului este estimat la 351.000 persoane, iar rata şomajului la 3,9%.

0 comentarii 381 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter