Piața Muncii/Employment

Pe hârtie românii câștigă mai mult dar cheltuielile pe gospodărie rămân la un nivel ridicat

Dana Badea › Mie, 2018-01-10 13:12
În trimestrul III 2017, veniturile medii lunare pe o gospodărie au fost de 3.426 de lei, iar cheltuielile totale au fost, în medie de 2.885 de lei lunar, reprezentând 84,2% din cheltuieli, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
sursa: pexels

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 3160 lei lunar pe gospodărie (1206 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 267 lei lunar pe gospodărie (102 lei pe persoană).

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (62,5% din veniturile totale ale gospodăriilor), în perioada iulie-septembrie 2017.

Principalele  destinaţii  ale  cheltuielilor unei gospodării sunt  consumul  de  bunuri  alimentare,  nealimentare, servicii, taxe și impozite, contribuţii la bugetele sociale,  cotizaţii,  precum  şi  acoperirea  unor  nevoi  legate  de  producţia  gospodăriei  (hrana  animalelor  şi  păsărilor,  plata  muncii  pentru  producţia  gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).

Comparativ cu același trimestru din 2016, când românii câștigau mai puțin, cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în medie, de 2543 lei lunar pe gospodărie (962 lei pe persoană) şi reprezentau 85,6% din nivelul veniturilor  totale.

Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul III 2016, în termeni nominali, 
2972 lei pe gospodărie şi 1125 lei pe persoană. 

0 comentarii 361 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter