Piața Muncii/Employment

O platformă de recrutare lansează serviciul de ture pentru cei care vor să mai câștige un ban în plus

Dana Badea › Mie, 2018-06-20 18:30
Atât societatea, cât și forța de muncă, au devenit tot mai flexibile și vor continua în aceasta direcție, cele mai bune exemple globale fiind Uber, Deliveroo, Instacart și altele. În România, acest trend încă nu este atât de pronunțat, dar platforma de recrutare BestJobs crede că și țara noastră va urma trendul global și a lansat un program de recrutare a angajaților pentru a acoperi perioadele de vârf de activitate ale firmelor.  
sursa: unsplash

Utilizatorii platformei au acum șansa să experimenteze tot mai multe joburi (desigur la care se pricep), să nu mai depindă de un program fix de lucru. Pot alege să aplice atât la ture de lucru pentru a obține un venit suplimentar cât și la joburi de lungă durată folosind aceeași platformă. 

Acest serviciu este oferit în principal și de firmele de leasing de personal.

„Durata maximă a unei ture prin serviciul nostru este de 5 zile, iar cea minima de 5 ore. Companiile de leasing de personal lucrează pe durate mult mai lungi, așa ca nu vedem o suprapunere între ceea ce oferim noi și serviciile existente pe piață. Fiind durate mici de lucru, întreg procesul este diferit, având la bază o aplicație web și mobilă”, spun reprezentanții platformei BestJobs.

Angajatorii pot solicita ajutor pentru activități diverse, cum ar fi livrarea de produse, aranjarea mărfii pe raft, sau pentru munca de sezon în restaurante și hoteluri. Tot ce trebuie să facă e să posteze tura, și să aleagă locația și durata. Utilizatorii din zonă primesc notificare, fiind verificați de BestJobs înainte de a prelua tura. „Angajatorii scapă de procesul clasic de angajare, pentru că lucrătorii sunt angajați ca zilieri. Odată ce tura e finalizată și acceptată, banii sunt transferați în contul lucrătorilor. Plata turelor se face în credite BestJobs, la un preț minim de 3 credite pe oră” a anunțat compania.

Întregul proces se desfășoară rapid oferind posibilitatea companiilor să găsească personal gata verificat și disponibil pentru turele de lucru, să urmărească cu ușurință activitatea turelor și să scape de birocrația necesară și de plata lucrătorilor.

Deocamdată intrând pe platforma de recrutare, nu apare niciun job disponibil la categoria „ture” iar reprezentanții companiei spun că fiind un serviciu la început nu există o ofertă atât de mare din partea firmelor. „Numărul de ture este redus pentru că ne aflam la început cu acest serviciu. În plus, când o tură este preluată de lucrători (lucru care se întâmplă la scurt timp după postare), aceasta nu mai apare în lista de ture disponibile, de aceea e posibil să fie goală lista atunci când este verificată”.

De altfel această nevoie a fost simțită și de firma de recrutare Adecco, cea care în 2017, pentru a acoperi criza de personal calificat și a micșora absenteismul în companii, a angajat specialiști pentru a fi puși la dispoziția firmelor.

0 comentarii 619 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter