Piața Muncii/Employment

O comisie plătită va verifica dacă proiectele legislative sunt în acord cu programul de guvernare

Dana Badea › Vin, 2017-08-11 15:24
O comisie plătită formată din 11 membri va verifica dacă proiectele legislative sunt în acord cu programul de guvernare. Impactul bugetar ar fi de 12 milioane de lei (peste 2,6 milioane de euro pentru perioada 2017-2020). 

Ministerul Finanţelor a realizat un proiect de act normativ prin care urmează să se înfiinţeze, în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), o direcţie generală de programare economică, scrie news.ro.

"Consiliul de Programare Economică este format din 11 membri - la nivel de funcţionari publici de conducere - respectiv câte un reprezentant din ministerele şi instituţiile guvenamentale cu atribuţii în elaborarea de strategii şi politici publice: Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Institutul Naţional de Statistică şi Comisia Naţională de Prognoză", arată proiectul de ordonanţă.

Aceștia vor încasa "o indemnizaţie trimestrială de participare la şedinţă egală cu 25% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CNP", se precizează în proiect.

0 comentarii 702 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter