Piața Muncii/Employment

Mesajul unui chirurg din Cluj: „Aceste măriri nu sunt așa cum s-au promis”

Dana Badea › Lun, 2018-04-16 12:56
Un chirurg din Cluj şi-a făcut public fluturaşul de salariu pentru a arăta că i-a crescut venitul net. Pentru că mesajul său a iscat controverse în media, într-o postare ulterioară pe contul de facebook medicul chirurg a precizat că „aceste măriri nu sunt așa cum s-au promis”. 
sursa: unsplash

Într-o postare pe Facebook, Anca Mureșan spune că venitul său net pentru luna martie - care include salariul şi o gardă suplimentară într-o zi de sâmbătă - este de 11.242 de lei. „Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate. Medicii au primit niște salarii decente începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față", scrie medicul.

Mesajul a iscat controverse fapt pentru care într-o postare ulterioară medicul chirurg a precizat că „aceste măriri nu sunt așa cum s-au promis”. „Salariul meu nu este de 3600€, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de creșteri, ci de scăderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construiește nimeni...corupția roade din temelii acest sistem de prea multă vreme, nepermis de multă... Medicii au fost umiliți zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost încălcate adeseori și frica a dominat totul” a scris chirurgul Anca Mureșan pe contul de facebook.

Postarea medicului a fost comentată şi de o asistentă medicală, care preciza că a pierdut 1.100 de lei la salariu.

„Sunt asistentă cu studii superioare pe anatomie patologică despre care se spune în mod eronat că suntem salariaţi de lux! noi nu am primit până nici cei 25% pentru trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat! am pierdut 1.100 de lei la salar din acest motiv nu am văzut niciun medic oncolog sau chirurg sa ne susţină cu toate că ei depind de rezultatul anatomopatologic. Sporul pe secţia noastră a fost dat întotdeauna diferenţial iar noi asistenţii am luat întotdeauna minim! până în 2022 noi nu vom mai avea nici o mărire salariala deci voi rămâne pe minus! oare câţi medici vor fi prezenţi la protestele noastre având in vedere ca ei şi-au primit măririle? oare câţi vor fi solidari cu noi? Tot eu am sa va răspund NICIUNUL!”

 

0 comentarii 498 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter