Piața Muncii/Employment

Medic pediatru, un job pe cale de dispariție în România

Dana Badea › Joi, 2017-08-17 11:41
Numărul medicilor pediatri din România a început să scadă după anul 1994 când a fost desființată Facultatea de Pediatrie din cadrul Universității de Medicină. În prezent ar mai profesa în România doar 2500 de medici pediatri, insuficienți pentru a acoperi nevoile copiilor din toată țara. 
sursa: pexels.com

Sunt din ce în ce mai multe semnale că jobul de medic pediatru este pe cale de dispariție în Romania. Specialitatea de a trata copii e tot mai ocolită de absolvenţii de Medicină iar cei care o îmbrățișează iau de multe ori drumul străinătăţii. Salariile mici, condițiile de multe ori insalubre din spitale în care se prăbușesc pereții, îi determină pe tinerii medici să ia drumul vestului. Atrași desigur și de mirajul beneficiilor materiale. De aceea, unele secţii de pediatrie din ţară ajung să-şi închidă porţile, iar cele din marile oraşe sunt aglomerate din cauza numărului mare de pacienţi. Potrivit stiri.tvr.ro spitalul Marie Curie din Capitală este printre cele mai aglomerate, indiferent de perioadă. Aici medicii pediatri tratează zilnic sute de copii din Bucureşti şi din ţară.
În unele zone ale ţării, părinții sunt nevoiți să străbată zeci sau sute de kilometri atunci când li se îmbolnăvește copilul, ca să ajungă la un medic specialist.

Există varianta ca deficitul de pediatri să fie acoperit de medicii de familie dacă aceștia ar avea mai multă pregătire în domeniu.

0 comentarii 1371 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter