Piața Muncii/Employment

Legea salarizării completată prin OUG

Dana Badea › Joi, 2017-12-07 12:57
Guvernul a aprobat un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii-cadru privind salarizarea personalului bugetar. Modificările aduse vizează printre altele personalul din sistemul sanitar și cadrele didactice. 

Potrivit comunicatul transmis de Guvern, personalul din sistemul sanitar care a beneficiat în acest an de tichete de masă va primi indemnizaţie de hrană pe tot parcursul anului 2018, iar această indemnizaţie va fi exceptată anul viitor la stabilirea limitei de sporuri de 30%.

Aceeași ordonanță mai stabileşte şi prorogarea până la 1 martie 2018 a prevederilor care condiţionează încadrarea sporurilor în limita de 30% pentru personalul din sistemul sanitar, precum şi salarizarea gărzilor: (...) „determinarea drepturilor salariale aferente activității prestate în linia de gardă, a sporului pentru activitatea prestată în ture, a sporului acordat pentru munca prestată în zilele de sâmbătă și duminică și de sărbătorile legale și a sporului pentru munca prestată în timpul nopții se va face conform prevederilor legale aplicabile pentru luna ianuarie 2018. Ordonanța de urgență adoptată de Guvern vizează și clarificarea salarizării gărzilor obligatorii efectuate de medici în afara programului normal de lucru de la funcţia de bază până la limita a 48 de ore pe săptămână!.

Noul act normativ mai reglementează modalitatea de aplicare a sistemului de plată cu ora sau prin cumul pentru personalul  didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

Guvernul spune, într-un comunicat de presă, că pentru a evita diminuarea drepturilor salariale ca urmare a transferului contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, a aprobat acordarea, începând cu 1 ianuarie 2018, a unei majorări salariale de 28,5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, pentru personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de scutire de impozit pe venit la 31 decembrie 2017. Celelalte categorii de personal vor beneficia de o majorare salarială de 25% începând cu 1 ianuarie 2018. 

0 comentarii 707 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter