Piața Muncii/Employment

Legea internshipului: Guvernul va premia firmele care angajează interni

Dana Badea › Mie, 2017-09-13 16:27
Guvernul va premia firmele care angajează interni potrivit proiectului Legii Internshipului care a fost adoptat miercuri în ședință. Guvernanții cer Parlamentului ca legea să fie aprobată în procedură de urgență. 
sursa: 123 RF

„Persoanele juridice care, în termen de 60  de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship, primesc, la cerere, din partea statului, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării echivalentă cu 4.586 lei per angajat, sumă calculată la cursul Băncii Naționale a României de la data efectuării plății, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă cu acesta pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni” se arată în comunicatul transmis de Ministerul Muncii.

Internshipul nu poate dura mai mult de șase luni

Tinerii în vârstă de cel puțin 16 ani vor putea participa la programe de internship plătite la firme private sau instituții publice, pe perioade de cel mult șase luni.  Internul va avea program de maxim 30 de ore pe săptămână, 6 ore pe zi  și va fi plătit (cu cel puțin 50% din echivalentul salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată).

Internul va primi, la finalul programului, un certificat de internship. Pe perioada derulării programului firma are obligația  și a plății contribuției la sistemul asigurărilor de sănătate. 

Pe parcursul unui an calendaristic o firmă poate încheia, în mod simultan, contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numărul total de angajați. 

0 comentarii 984 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter