Piața Muncii/Employment

Înlocuieşte obiectivele din CV cu acest lucru şi vei fi remarcat de angajatori

Constantin Pescaru › Vin, 2018-02-16 18:53
Multe CV-uri conţin o categorie în care candidaţii îşi completează obiectivele. Numai că acestea sunt irelevante pentru un angajator. Însă pentru a fi remarcat, poţi înlocui secţiunea cu una care va atrage cu siguranţă atenţia asupra ta.
Foto: Pixabay

Cele mai multe CV-uri sunt realizate la modul general, pentru a se potrivi pentru diverse joburi de la mai multe companii.

Evident, principalul avantaj este că scuteşte candidatul de a face câte o versiune pentru fiecare aplicare în parte. 

Numai că o astfel de abordare are un mare dezavantaj: există o posibilitate destul de mare ca CV-ul tău să fie ignorat. Asta pentru că un angajator primeşte un volum uriaş de aplicări, deci nu are timp să studieze în profunzime fiecare profil.

Drept urmare, trebuie să ieşi în evidenţă cumva foarte rapid, încă de la prima aruncare de privire.

Fast Company arată că trebuie să renunţi la secţiunea din CV în care îţi treci obiectivele. De ce? Păi motivul e simplu. Recrutorii nu citesc un curriculum vitae ca pe o carte, din plăcere sau just for fun, ci încearcă să identifice din datele respective dacă un candidat îndeplineşte cerinţele postului respectiv şi dacă posedă calităţile cerute şi dacă are nivelul corespunzător de experienţă.

Trebuie să ţii minte că, în acest punct al procesului de recrutăre, nu prea contează ce vrei tu să realizezi în viaţa profesională, ci trebuie să te "vinzi" cât mai bine, să arăţi ce ştii şi de ce eşti capabil.

Drept urmare, în loc să treci nişte obiective de care nu îi pasă nimănui, mai bine faci un rezumat al realizărilor tale.

Este recomandat ca să le faci sub forma unei liste şi să foloseşti termeni specifici domeniului de activitate. Iată un exemplu:

0 comentarii 846 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter