Piața Muncii/Employment

Guvernul promite măsuri avantajoase firmelor din IT

Dana Badea › Lun, 2017-11-13 13:09
Guvernanții promit că IT-iștii vor rămâne cu salariile intacte, după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. 
sursa: 123 RF

„Avem o singură problemă, care va fi rezolvată de către Guvern - cei care lucrează în IT, care aveau deja impozit pe venit zero. Dar sunt mai multe variante pe care colegii din Guvern o să le propună, în așa fel încât firmele din IT să aibă avantaj. Impozitul zero rămâne”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Declarația sa vine după ce deputatul PSD Ana Birchall a spus, la Digi24, că problema impozitului zero pentru angajatii din IT va fi reglementată printr-un ordin de ministru.

Analistul fiscal Adrian Benţa o contrazice pe Ana Birchall. El spune că ordonanța de urgență publicată în Monitorul Oficial menține scutirea de impozit pe venitul pe salarii pentru IT-iși și cercetători, dar problema care trebuie rezolvată este cea a asigurărilor sociale. Tocmai de aceea, brutul lor ar trebui să crească mai mult decât în cazul altor categorii, pentru a-și menține venitul net din salarii.

Pentru a avea măcar acelaşi salariu net majorarea ar trebui să fie de 23-24% a brutului. O altă variantă ar fi o nouă reducere de impozite aplicată strict firmelor din tehnologie 

0 comentarii 435 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter