Piața Muncii/Employment

Funcționarii publici cer suplimentarea fondului de salarii

Dana Badea › Mar, 2017-11-14 13:51
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), care reprezintă funcţionari publici şi personal contractual din administraţia publică îi cere ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să iniţieze în regim de urgenţă o ordonanţă care să suplimenteze fondul de salarii necesar acoperirii contribuţiei angajatorului. 
sursa: snfp.ro

Sindicaliştii declară că lipsa unei astfel de ordonanţe afectează creşterea salarială de 25% aferentă anului 2018 şi impusă prin legea salarizării personalului bugetar. Sindicaliștii amenință cu proteste și spun că vor acţiona în instanţă.

De partea cealaltă, societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică din Capitală, a transmis un comunicat prin care anunță că salariile angajaţilor nu se vor diminua o dată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal. Elcen se află în insolvenţă din octombrie anul trecut.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Codul Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial joi seară, la două zile de la adoptarea de către Cabinetul Tudose.

Una dintre principalele prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă este transferul contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, măsură contestată de toate sindicatele.

0 comentarii 440 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter