Piața Muncii/Employment

Cadou de Ziua Aviației. Guvernul dă banii pentru un simulator pentru o mai bună pregătire a piloților

Dana Badea › Vin, 2018-07-20 15:56
România va avea primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est. Valoarea investiţiei se ridică la 63 de milioane de lei, potrivit Ministerul Transporturilor.
...

„Guvernul a aprobat în şedinţa de joi indicatorii tehnico - economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloţi, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulator (FFS) Boeing 737 NG. Realizarea acestei investiţii de către Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din România dotatã cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinată formării şi pregătirii piloţilor, urmând să fie primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est”, anunţă ministerul.

Conform legislaţiei în vigoare, piloţii trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor complet ca să zboare pe aparate Multi-Crew, iar în prezent aceştia se pregătesc şi îşi menţin antrenamentul în afara ţării, cu costuri substanţiale pentru companiile aeriene care operează în România.

Instituţia precizează că beneficiile realizării centrului de pregătire sunt dezvoltarea activităţii de bază a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaţionale. Astfel se vor genera și venituri suplimentare pentru Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă iar României intră pe pe piaţa internaţională a furnizorilor de servicii de pregătire pentru personalul aeronautic.

Tot în dotarea Scolii Superioare de Aviatie Civila este și cel mai nou avion bimotor din Romania care permite obtinerea calificarii MEP (multi engine) la cel mai mic pret din Europa de Est. 

0 comentarii 374 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter