Piața Muncii/Employment

Sute de concedieri la Al-Jazeera

Magda Gheorghiţă › Lun, 2016-03-28 09:31
Postul de televiziune Al-Jazeera a anunţat duminică în jur de 500 de concedieri în toată lumea. Într-un comunicat de presă, postul precizează că 60% dintre aceste concedieri, adică în jur de 300, privesc personalul de la sediul central din Qatar. Al-Jazeera a fost fondat în urmă cu 20 de ani şi are 4.500 de angajaţi în întreaga lume. 

Directorul general interimar al Al-Jazeera, Mostefa Souag, a transmis că reducerea de personal este destinată optimizării productivităţii şi evoluţiei postului, pentru a conserva poziţia de lider. "Deşi decizia este asemănătoare cu ceea ce se întâmplă acum în lume, a fost greu de luat. Suntem totuşi convinşi că este vorba despre o decizie bună pentru a asigura competitivitatea pe termen lung", a declarat acesta. 

Primele concedieri ar trebui să aibă loc săptămâna aceasta şi, în cea mai mare parte, nu îi privesc pe jurnalişti. Ele intervin la două luni după anunţul închiderii Al-Jazeera America, lucru ce va duce la dispariţia a 700 de locuri de muncă. 

Reducerile de personal au fost anunţate într-o perioadă în care Qatarul, un mare producător de gaz şi de petrol, trebuie să facă faţă prăbuşirii preţurilor acestor surse de energie. Pentru prima oară în ultimii 15 ani, ţara prevede un deficit bugetar în 2016, de peste 12 miliarde de dolari. 

În luna decembrie a anului trecut, emirul Qatarului, Tamim ben Hamad Al-Thani, a atenţionat populaţia cu privire la pericolele Statului-providenţă. A estimat că prăbuşirea preţului hidrocarburilor ar putea ajuta la corectarea fenomenelor negative care au apărut o dată cu acumularea bogăţiilor ţprii, cum ar fi risipa, administraţia pletorică sau absenţa responsabilităţii. 

0 comentarii 527 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter