Piața Muncii/Employment

Joburi anticriza. Ce profesii te pun la adapost de recesiunea economica

Catalin Pruteanu › Mar, 2010-09-07 15:31

Chiar daca recesiunea nu s-a incheiat si nu se poate vorbi despre o repornire a angajarilor, exista pozitii pentru care anunturile de angajare nu au lipsit pe toata perioada crizei economice si pe care persoanele cu experienta au putut si pot in continuare castiga salarii peste medie.

Vanzarile reprezinta un domeniu in care se cauta in permanenta angajati performanti. In ultimii doi ani toate companiile s-au concentrat pe identificarea in piata a celor mai buni oameni de vanzari pentru a face fata acestei perioade critice, ne-a declarat Beatrice Barbu, Senior Consultant in cadrul Total Business Solutions (TBS), dand trei exemple de trei pozitii din acest domeniu:

Sales Manager, pozitie care presupune coordonarea la nivel national a intregii echipe de vanzari.

Area Sales Manager, pozitie care presupune coordonarea unei echipe de vanzari pe o anumita regiune.

Key Account Manager, pozitie care presupune negocierea cu marile lanturi de retail.

“Pentru pozitia de Sales Manager salariul care se ofera se situeaza intre 2.500 si 3.500 de euro, pentru pozitia de Area Sales Manager salariul care se ofera se incadreaza intre 1.000 si 2.000 euro, iar pentru pozitia de Key Account Manager salariul oferit este intre 1.500 si 2.500 euro, cu mentiunea ca pachetul contine mai multe beneficii: bonus, masina, laptop, telefon, asigurare medicala, asigurare de viata si tichete de masa”, afirma Beatrice Barbu.

Ce fel de vanzatori isi doresc companiile

Potrivit Lilianei Mihai, Director Resurse Umane la Humangest Group, la mare cautare sunt “oamenii de vinzari , cu background nisat pe obiectul de activitate”. “Intereseaza mult contactele si networking-ul unor astfel de oameni, pentru ca increderea in colaborarea de business nu vine spontan, ci dupa ce stabilesti un anumit raport cu o companie, cu o persoana”.

Vanzarile au multe oferte, ne-a declarat si Mihaela Perianu, Managing Partner la AIMS Human Capital.

Angajatorii vor oameni de vanzari de tip «Hunter» iar majoritatea candidatilor sunt vanzatori de tip «Farmer». Specialista da cateva exemple de “ingrediente” necesare pentru a performa in criza: “Mai multa determinare, claritate, reinventare in modul de abordare al afacerii si... of-ul nostru de o viata, mai multa orientare pe clienti. Pare a fi un cliseu, dar tot nu am invatat mare lucru din aproape doi ani de criza”, afirma Mihaela Perianu.

Programatori si analisti de costuri

In ultima vreme, programatorii sunt cautati “ca painea calda”, acestora fiindu-le oferite salarii generoase, de 1.500-2.000 de euro, ne-a declarat Liliana Mihai. De asemenea, companiile cauta controlori de costuri, analisti de costuri, economisti si contabili. “Aceasta nevoie o gasesc indreptatita, data fiind perioada de criza economica, toti angajatorii se lupta cu aceeasi problema: eficientizarea costurilor”, spune Liliana Mihai. Pentru pozitiile de mai sus, salariile sunt foarte variate, spune ea, intre 400 si 1.500 de euro.

Liliana Mihai mentioneaza si pozitia de assistent manager, pentru care sunt cautate persoane “foarte scolite, cu solide cunostinte de limba straine si «di bella presenza»”, pentru care ofertele salariale sunt de la 500 la 1.500 de euro.

Vezi in pagina 2 care sunt cele mai multe oferte pe site-urile de recrutare

3 comentarii 9438 vizualizări

Comentarii

2010-09-08 15:41

NICOLE ROMASCU

SOLICTARE

Buna ziua!
Da! as dori mai multe detalii !
Adresa mea este: [email protected]

multumiri!

2010-09-08 07:06

CRISTIANFAGADAR

credeti ceva de aici?

daca da astept confirmari!

2010-09-08 08:51

IUDIT KOVACS

Poti sa iesi din propriul zona de confort?

Cea mai veritabila metoda de a iesi din criza, si a sfida criza, este NETWORK MARKETING.
Fara costuri exagerate, fara invetitii exorbitante, si aplicabil de ori unde din lume.

Va intereseaza? Cautati-ma.
Cu stima,
Iudit Kovacs

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter