Piața Muncii/Employment

Cupluri din Ucraina recrutează mame-surogat în România

economica.net › Vin, 2016-03-18 10:26
Cupluri infertile din Ucraina recrutează românce tinere şi sănătoase, dispuse să le poarte copilul în pântece. Părinţii biologici remunerează româncele cu sume cuprinse între 12.000 euro şi 15.000 euro, şi suportă toate costurile pe care le presupune deplasarea mamei surogat în Ucraina, analizele medicale, medicamentele, închirierea unei locuinţe şi traiul de zi cu zi pe perioada sarcinii, scrie ECONOMICA.NET.

Practica e legală în această ţară, în România însă nu e încă reglementată. Mama surogat îşi asumă în scris că nu va vedea copilul după naştere şi că renunţă definitiv la el în favoarea părinţilor biologici din Ucraina, chiar şi în situaţia în care aceştia mor înainte ca el să se nască.

Lucru pentru femei. Invităm femeile în vârsta de la 18 până la 35 de ani, care au propriul lor copil sănătos, să fie mame surogat, pentru a ajuta cuplurile care nu pot avea copii. Garantăm confidenţialitate, anonimat şi compensaţii decente. Aşa începe un anunţ de recrutare pentru mame surogat pe paginile de facebook "job în Botoşani" şi "job în Iaşi".

Anunţul face trimitere la platforma lucrupentrufemei pe care se prezintă explicit practica prin care cupluri infertile din Ucraina caută românce sănătoase, dispuse să li se implanteze în uter embrionul obţinut prin reproducere umană asistată medical, care conţine materialul genetic al cuplului ucrainean; să ducă sarcina la termen, să nască şi să cedeze voluntar drepturile legale asupra acelui copil, în baza unui contract cu un cuplu infertil. Totul în schimbul unor sume cuprinse între 12.000 euro şi 15.000 euro.

După fertilizarea in vitro, embrionii sunt transferaţi în corpul mamei surogat care duce sarcina la termen. Nou-născutul este din punct de vedere biologic copilul cuplului ale cărui celule au fost utilizate - cuplul din Ucraina. Ovocitele mamei surogat nu se folosesc, pentru că mama surogat nu trebuie să aibă legătură genetică cu copilul pe care-l poartă în pântece, se explică pe platfoma de popularizare a practicii de recrutare mame surogat din România pentru clienţi din Ucraina.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET

5 comentarii 1171 vizualizări

Comentarii

2018-01-02 22:46

VIRGINIA FERARU

mama surogat

legislatia ucraineana nu permite ca orice femeie poate fi mama surogat,doar cetateana a Ucrainei.In Rusia sai Grecia poti veni cu propria mama surogat.Clinicile care permit acest lucru,in \ucraina,risca sasi piarda licenta.Cel putin la Biotexcom,unde am apelat si noi din start neau anuntat despre acest fat.Urmeaza sa mergem in primavara la ei pentru semnarea contractului.Speram ca in 2018 sa devenim parinti
La multi ani cu noul An

2017-11-13 00:17

VIRGINIA FERARU

nedumerita

Cind am inceput a citi articolul,credeam ca este vorba despre Romania.ca cupluri de la noi cauta femei de ale noastre sa le poarte copilul.cum am mai vazut si in alte articole.nu stiu cit este de adevarat ,insa in Ucraina mama surogat trebuie sa fie cetateanca a acestei tari.stiu asta pentru ca am trimis o cerere la 3 clinici,ca sa fiu si eu mama surogat.Recunosc,pentru bani,ca sunt intro situatie financiara urita,dar asta e alta poveste.Si deci,am primit de la toate 3 clinici refuz,precum ca nu sunt cetateanca a Ucrainei

2017-10-31 18:22

MARGO25

mama surogat

nu inteleg logica la astfel de anunturi.la ei mama surogat poate fi doar cetatencele ucrainei,asta prevede legislatia lor..oare chiar nu se gasesc femei din Ucraina care sa faca acest lucru?plus ca orice clinica care se respecta si nu risca cu reputatia ei ,nu va merge la acest pas...de ce sa nu dai 25,ooo euro clinicii,din acesti bani se remunereaza mama surogat si ai si toate cheltuielilile acoperite ce tine de analize..de ce sa faci ilegal acest lucru daca poti sa nu ti complici viata si sa apelezi,omeneste ,la clinica?

2017-10-31 18:14

MARGO25

mama surogat

nu inteleg logica la astfel de anunturi.la ei mama surogat poate fi doar cetatencele ucrainei,asta prevede legislatia lor..oare chiar nu se gasesc femei din Ucraina care sa faca acest lucru?plus ca orice clinica care se respecta si nu risca cu reputatia ei ,nu va merge la acest pas...de ce sa nu dai 25,ooo euru clinicii,din acesti bani se remunereaza mama surogat si ai si toate cheltuielilile acoperite ce tine de analize..de ce sa faci ilegal acest lucru daca poti sa nu ti complici viata si sa apelezi,omeneste ,la clinica?

2017-10-31 15:23

RADULESCU ALINA

Lege

In Ucraina doar cetacentile ucrainene au dreptul sa participe la program de mama surogat

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter