Piața Muncii/Employment

500.000 de locuri de munca noi in Uniunea Europeana, in domeniul mediului

Cariereonline.ro › Dum, 2012-02-12 12:47

Uniunea Europeana ar putea implementa in prima jumatate a acestui an o decizie importanta in ceea ce priveste protejarea mediului, care ar genera 500.000 de locuri de munca.

Masura este una simpla: tarile din Comunitate trebuie sa faca lucrari de reparatii pentru a pastra cladirile intr-o stare foarte buna si sa nu le lase sa se degradeze.

Connie Hedegaard, unul dintre comisarii europeni pe teme climatice a spus ca Directiva UE in domeniul eficientei energiei include un angajament de a reabilita un anumit numar de cladiri publice in fiecare an, imbunatatirea izolatiei si oprirea scurgerilor.

"Am propus un procent de 3% pe an si este una dintre solutiile prin care se pot deschide noi joburi in Uniunea Europeana."

Economia Uniunii Europene, mai ales a tarilor din zona euro, este in deriva, somajul fiind principala problema in acest moment, media fiind de 10%, dar Spania, Grecia si Irlanda fiind tarile cu cea mai ridicata rata a somajului din Uniunea Europeana.

O mai bună izolare a cladirilor din Europa ar contribui la un sector al constructiilor, care are nevoie rapida de a fi reabilitat.

"Se estimeaza ca eficienta energetica numai ar putea genera 500.000 de locuri de munca în următorii ani pana in 2020, dar avem, de asemenea, alte initiative in domeniul climei si exista potentialul de a crea 2 milioane de noi locuri de munca pana in 2020", a mai spus comisarul.

Reducerea consumului de energie este, de asemenea, un obiectiv politic important, din cauza riscurilor si aledaunelor aduse mediului şi de dependenţa de importurile de energie scumpe.UE a pus un embargo asupra importurilor de petrol din Iran in iulie 2011.

Locurile acestea de munca ar fi sprijinite de catre bugetul UE si va ajuta guvernele europene pentru a economisi bani în viitor, prin reducerea consumului de energie, precum şi cresterea ocupării fortei de muncă.

Parlamentul European si guvernele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa sprijine propunerea, pe care Comisia Europeana a lansat in toamna anului trecut. Danemarca, actuala detinatoare a preşedintiei Uniunii Europene, este hotarata sa implementeze masura in şase luni, a mai spus Hedegaard.

0 comentarii 2943 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter