Actual

Petre Pop, primul român calificat la Isle of Man TT

Daniela Oancea › Lun, 2013-03-04 16:41

Petre Pop are 24 de ani și este primul pilot din istoria motociclismului românesc care va participa la cea mai veche și cea mai periculoasă cursă moto din lume – Isle of Man TT. Componentul echipei PMC Racing Team va alerga sub culorile românești în șaua unei noi motociclete Honda și va avea de parcurs poate cei mai periculoși 240 de km din motociclismul sportiv mondial.

Petre Pop, componentul echipei...

„Isle of Man TT nu e doar o cursă, este un fenomen unde fiecare pilot aleargă pentru cel mai rapid tur. Asta face TT-ul atât de pur. Este o onoare pentru mine faptul că am fost acceptat la această cursă. Țelul meu este să fiu cel mai bun dintre cei mai buni.’’ - declară pilotul Petre Pop.

Încă de la prima ediție din 28 mai 1907, Isle of Man TT a fost și rămâne una dintre cele mai prestigioase curse moto din lume. Aceasta se desfășoară pe străzile celebrei insule Isle of Man, închise circulației publice pe toată perioada evenimentului, începând cu 25 mai 2013. Piloții vor parcurge 4 ture de 60 de kilometri iar viteza medie depășeste 200 de km/oră.

„După 3 ani de competiții în Campionatul Național de Motocross visul meu a devenit realitate când am avut ocazia să iau contact pentru prima dată cu un circuit de viteză și o motocicletă pe masură. După primele tururi mi-am dat seama că asta mă face cu adevărat fericit’’ a declarat pilotul PMC Racing Team.

Petre Pop și-a început cariera de sportiv în 2005, la vârsta de 17 ani. În 2012 a devenit Campion RoSBK – Romanian Superbike Championship. În palmaresul său se regăsesc: locul 1 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2012; locul 3 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2011; locul 7 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2010; locul 16 - Alpe Adria European Championship 2010; locul 4 – Campionatul Național de Viteză pe Circuit 2010 ; locul 4 – Campionatul Național de Enduro-Cross 2008; locul 4 – Campionatul Național de Motocross 2008.

 

0 comentarii 2818 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter