Actual

Peste 40 de maratonişti aleargă pentru copiii de la Valea Plopului

Roxana Lupu › Lun, 2014-05-26 15:21

Pe 31 mai, peste 40 de maratoniști și ultramaratoniști amatori vor uni în alergare, în mod simbolic, Bucureștiul de Valea Plopului, pe o distanță de 100 de kilometri.

Ultramaratonul “100 for Children” este un eveniment caritabil și are ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției unui centru social în Vălenii de Munte, începută de Asociația ProVita anul trecut. Acest centru va facilita copiilor din comunitatea de la Valea Plopului accesul la continuarea studiilor liceale în Vălenii de Munte.  

Daniel Mereuţă, iniţiatorul...

George Ogăraru, fost jucător la Steaua București și Ajax Amsterdam și Alfons Groenendijk, antrenorul echipei de tineret Ajax Amsterdam, vor alerga şi ei pe 31 mai la Ultramaratonul 100 for Children, pentru a susține copiii din centrul social ProVita - Valea Plopului.

Evenimentul este non-competitiv, sigura limită fiind aceea de a parcurge întreaga distanță de 100 de kilometri în 12 ore. Se poate alerga individual şi în ştafetă de câte doi sau cinci alergători.

Fondurile se strâng prin intermediul platformei de fundraising galantom.ro, fiecare participant având o pagină personală pe care o promovează în rețelele sociale pentru a strâge fonduri prin donații online. Suma strânsă până în prezent de cei 40 de participanți este de 18.700 RON.
Iniţiatorul acestui proiect caritabil este Daniel Mereuţă, el numărându-se şi printre ultramaratoniştii care vor alerga 100 de kilometri.

“Suntem de părere că întotdeauna poți face mai mult pentru comunitate şi mai ales pentru copiii mai puţini norocoşi, care au nevoie de ajutor pentru o viaţă mai bună. Pe 1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului şi ne-am gândit să atragem atenţia asupră greutăților cu care se confruntă copiii orfani şi abandonaţi. Şi pentru că ne place să alergăm, ne-am gândit să îi vizităm la ei acasă, în alergare, ca să le arătăm că sunt importanti şi că merită orice efort din partea noastră, pentru şansa unui viitor mai bun!”, spune Daniel Mereuţă.

“Îi cunosc acești copii de mult timp și îi văd crescând sub ochii mei. Copiii de la ProVita Valea Plopului sunt copiii mei de suflet! I-am susținut de fiecare dată când am avut ocazia și sunt bucuros că s-a iviti oportunitatea să îi ajut din nou prin intermediul acestui eveniment, alături de bunul meu prieten, Alfons Groenendijk”, a completat George Ogăraru.

Proiectul “100 for Children” nu este doar despre alergare, ci şi despre compasiune, implicare și conştientizarea realităţilor cu care se confruntă aceşti copii, de aceea, după ce cursa se va termina, toţi participanţii la ultramaraton vor petrece ziua cu copiii din Valea Plopului la un foc de tabără, bucurându-se împreună de ziua lor, 1 iunie.

Alte detalii despre eveniment şi programul evenimentului se regăsesc la http://100forchildren.ro/eveniment

0 comentarii 2145 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter