Actual

Pasionaţii de producţie video pot obţine un start bun în carieră în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT

Constantin Pescaru › Mie, 2017-05-31 16:37
În perioada 01 – 15 august 2017, pasionaţii de producţii video se pot înscrie în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovării în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. 

Cei mai buni 12 aplicanti studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT.

Participanții vor fi ghidați în această explorare cine-productiva de 3 tutori:

  • Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London;
  • Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală;
  • Ionuț Pițurescu – cineast si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs și al selectiei Cinefondation Atelier in cadrul Festivalului de la Cannes 2010/2015, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală.

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată.

Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film.

"Tipar sau nu/Pattern or not", unul dintre filmele produse anterior in cadrul Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual.

Candidații pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) și Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social). Cel mai bun proiect de film va fi premiat în evenimentul final al Academiei de Vara CINEIMPACT.

Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită din 15 iunie vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site).

  • Perioada de Desfășurare: 01 - 15 august 2017
  • Early Deadline: 10 Iunie / Regular Deadline: 15 Iunie /Late Deadline: 18 Iunie
  • Informatii suplimentare: [email protected]
  • Detalii si înscriere: www.cineimpact.org
0 comentarii 591 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter