Actual, Inspirație

Premiile Oscar 2017: Povestea de succes a actriţei Emma Stone

Constantin Pescaru › Joi, 2017-02-16 16:44
Premiile Oscar 2017. Câţi dintre voi au făcut ceva ieşit din comun pentru a va urma visul? Ei bine, Emma Stone, pe când era adolescentă şi-a impresionat părinţii cu o prezentare făcută în PowerPoint despre motivele pentru care vrea să se facă actriţă.

Planul său a funcţionat şi la vârstă de 15 ani s-a mutat împreună cu mama ei în Los Angeles, care a dus-o la numeroase audiţii. Iar restul e istorie. 
Foto: TV Guide

Premiile Oscar 2017. Emma Stone, nominalizată în 2017 la Oscar la categoria „Cea mai bună actriţa” pentru rolul din musical-ul „La La Land”, s-a născut în Scottsdale, Arizona, pe 6 noiembrie 1988.

Ea a făcut parte din trupa Valley Youth Theatre, un teatru regional din Phoenix, Arizona. A apărut în spectacol prima dată, în The Wind în the Willows, la vârstă de 11 ani, iar apoi în alte 15 producţii.
 
La doar un an după ce a ajuns în Los Angeles, ea s-a lansat în televiziune, obţinând rolul lui Laurie Patridge în ”În Search of the New Patridge Family”, o competiţie de tip reality-show a postului VH1.

Au urmat apoi câteva apariţii episodice în seriale de succes, inclusiv în „Mediumul”, dar primul rol pe marele ecran a fost în comedia „Superbad”, în 2007. Au urmat apoi şi alte pelicule, printre care se numără „The Rocker”, „The House Bunny”, „Ghosts of Girlfriends Past”, însă a devenit celebra graţie rolului din „Easy A”, pentru care a obţinut numeroase nominalizări şi premii, totodată şi simpatia criticilor şi a publicului.
 
Poate că cei mai mulţi dintre voi o recunoaşteţi pe Emma Stone după vocea inconfundabilă, guturală şi uşor răguşită. Timbrul său unic e o consencinţă a faptului că atunci când era bebeluş a avut probleme cu colicii, aşa că plângea foarte mult. Drept urmare, i s-au dezvoltat noduli pe corzile vocale şi, la maturitate, aceştia s-au întărit. De asemenea, ea suferă de astm.

A mai jucat cu Ryan Gosling

Premiile Oscar 2017. În „La La Land”, Emma Stone face echipa cu Ryan Gosling. Dar nu e prima dată când cei doi lucrează împreună. În 2011, ei au jucat în îndrăgită comedie romantică „Crazy, Stupid, Love”.
 
Ulterior, ea a primit un rol în „The Amazing Spider-Man 2”, care i-a adus şi mai multă faima. Dar actriţa a avut mai emoţii.
 
„Am simţit o presiune enormă după ce am fost distribuită în acest rol pentru că sunt foarte multe opinii. Mă panicasem la un moment dat. Însă am renunţat să mai citesc posturi pe net şi am încercat să fac ce pot mai bine. Ştiam de trilogia lui Sam Raimi şi vedeam figura lui Spider-Man peste tot: de la caiete la rucsacuri, asta e tot ce ştiam. A fost minunat însă să învăţ despre povestea lui Gwen. Este tragică şi mi-am dorit imediat să fac parte din ea", a declarat la un moment dat Emma Stone despre rolul sau în partea a doua a poveştii lui Spiderman.

Însă lucrurile s-au dovedit a fi în favoarea ei. Pe lângă faptul că pelicula a avut un uriaş succes comercial (a vândut bilete în valoare de 709 milioane de dolari), pe platourile de filmare l-a cunoscut pe viitorul său iubit, colegul de filmări Andrew Garfield. Cei doi nu au dat detalii despre viaţa lor de cuplu, însă se pare că s-au desparit în 2015, iar în ultima vreme au reluat legătura.

Şanse mari la Premiile Oscar 2017

”La La Land” i-a adus primul Glob de Aur din carieră şi Emma are şanse mari la Oscar, după ce şi anul trecut a fost nominalizată pentru prestaţia din „Birdman”, dar a plecat acasă cu mâna goală. Dar de dată aceasta, soarta pare să fie de partea ei.

Scris şi regizat de Damien Chazelle, filmul urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi.

Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene celor doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele. 

Decernarea Premiilor Oscar 2017 va avea loc pe 26 februarie.

0 comentarii 801 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter