Actual

Online Business School la bilanţ

Mirela Gruia › Vin, 2013-11-22 11:41

Pentru ca o afacere să se dezvolte are nevoie de un plan de afaceri solid, de cunoaşterea pieţei şi, nu în ultimul rând, de o echipă capabilă şi bine pregătită. Programul Online Business School, finanţat cu fonduri europene, prin intermediul căruia a fost dezvoltată platforma gratuită de e-learning www.bizschool.ro, a oferit celor peste 6.800 de manageri din IMM-uri din toată ţara, cursuri şi simulari, teste şi intrumente de învăţare specifice unei platforme de e-learning de top.

Potrivit unui studiu realizat la începutul proiectului, peste 70% din IMM-uri nu au oferit traininguri pentru angajaţii lor, între 2010 – 2011, în principal datorită costurilor aferente ridicate. În acest context, Online Business School a oferit o oportunitate, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, generând costuri zero pentru companii şi crescând totodată nivelul de competențe al managerilor care au urmat cursurile disponibile în cadrul platormei.

Depăşind cu aproape 10% ţinta estimată de studenţi care au absolvit în total 36.000 de cursuri, proiectul se încheie pe 30 noiembrie 2013. Platforma de e-learning - www.bizschool.ro - oferă o gamă largă de instrumente educaţionale, cum ar fi cursuri online, simulări, clipuri video și webinarii, fiind completată cu interacţiuni offline, cum ar fi cursuri în clasă, precum și două schimburi de experiență în Grecia pentru studenţii cu cele mai bune performanțe.

Cele mai populare instrumente de e-learning au fost simulările, cu peste 6.000 de persoane care au absolvit-o pe cea de vânzări. În ceea ce priveşte cele mai populare cursuri online, cel mai mare număr de absolvenți - aproximativ 1.200 - a fost raportat pentru „Promovarea într-o poziţie de conducere”, urmat de cele de „Negociere” şi „Gestionarea timpului”. Webinariile cu cea mai mare prezenţă au fost cele de „Antreprenoriat şi start-up”, „Promovare online pentru o afacere”, precum și „Social Media”. Pe aceeaşi platform a devenit disponibilă recent și BizMarket, o zonă de colaborare online care permite schimbul de informații și expertiză între companii.

Cel mai mare număr de absolvenți de la Online Business School este din București și Ilfov - 33% din total - urmat de cel din regiunea de N-E (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) - 16%, respectiv zona de N-V (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) - 11%.

Cei mai mulţi dintre managerii care au absolvit reprezintă companiile care fac parte din sectorul Comerț & Servicii, urmate îndeaproape de cele din Industrie și Telecom. Cel mai mare număr de absolvenți de la o singură companie a fost de 20.

Lansat în mai 2011, Online Business School a beneficiat de fonduri europene în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, fiind co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional specific pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investește în oameni!”. Participarea la Online Business School a fost disponibilă oricărui manager român de la o companie cu până la 250 de angajați din mediul urban și rural, platforma dezvoltată și operată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions și OTEAcademy.

Prin intermediul proiectului, managerii de IMM-uri din România au beneficiat gratuit de instruire online și de mentorat, pentru a-şi dezvolta afacerile și aptitudinile profesionale. Cursurile sunt grupate în următoarele categorii: marketing, management, leadership, negociere, vânzări, comunicare, operarea pe calculator, dezvoltare personală, simulări, cursuri de limba engleză.

0 comentarii 1927 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter