Actual

Mişcarea şi sportul nu se numără printre preferințele românilor

Marius Dobre › Vin, 2013-03-29 12:28

45% dintre români sunt de părere că alimentaţia sănătoasă reprezintă cel mai important obicei pentru a avea o stare bună de sănătate. Din păcate, majoritatea respondenţilor nu consideră controlul greutăţii şi practicarea unui sport ca având un impact major asupra stării de sănătate, potrivit rezultatelor celei de-a doua ediții a studiului „Atitudini și comportamente în stilul de viață al românilor”, implementat în ianuarie  de  GfK România, pe un eșantion reprezentativ la nivel urban și național, alcătuit din 800 de respondenți, bărbați și femei cu vârste între 24-50 de ani, la solicitarea Herbalife.

Ca şi anul trecut, majoritatea respondenţilor (95%) descriu starea lor de sănătate ca fiind bună, foarte bună sau excelentă. În ciuda convingerii lor, mulţi români recunosc că este loc să-și îmbunătățească sănătatea: mai bine de jumătate dintre respondenți (58%) suferă la ora actuală de una sau mai multe boli. 19% declară că au hiperaciditate gastrică, 15% suferă de carenţe de vitamine și minerale, anemie, 13% suferă de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

Printre cei mai importanţi factori care le afectează starea generală de sănătate se numără  fumatul, stresul şi lipsa timpului, precum şi grăsimile din alimentaţie, creşterea în greutate şi sedentarismul.

Controlul greutăţii

În 2012, a crescut numărul celor care nu sunt satisfăcuți de greutatea lor corporală şi o consideră prea mare. Mai mult decât atât, 64% dintre respondenții care au ţinut dietă de mai multe ori consideră că ar trebui să țină în continuare un regim pentru scăderea în greutate, însă amână data începerii acestuia.

„Rezultatele studiului Herbalife sugerează nevoia de responsabilitate, motivaţie interioară şi acţiune legată de propria stare de sănătate. Chiar dacă suntem mai informaţi şi în teorie ştim ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, cât de importantă este prevenţia şi ce avem de făcut, există multe discrepanţe între percepţii, atitudini şi realitate. Este important să conştientizăm faptul că avem capacitatea de a juca un rol activ în ceea ce priveşte sănătatea noastră.

Acest studiu face parte dintr-o serie de proiecte dezvoltate împreună cu diverşi lideri de opinie (medici nutriţionişti, specialişti în fitness), prin care Herbalife România îşi propune să contribuie pe termen lung la informarea şi educarea românilor în ceea ce priveşte nutriţia sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat", afirmă Oana Miruna Stîngă, director de marketing  Herbalife România.

Obiceiuri legate de nutriţie şi dietă

Numărul românilor care au ţinut mai mult de o dietă în ultimul an a crescut cu 6 procente, însă numărul celor care au reuşit să ţină dietă mai mult de o lună a scăzut cu 6%. Doar 1% dintre respondenţi consideră că o dietă echilibrată se traduce prin mese echilibrate, fără excese culinare şi o bună proporţie a nutrienţilor, în timp ce 74% consideră că un program regulat de mese reprezintă o dietă echilibrată.

0 comentarii 3606 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter