Responsabilitate socială, Actual

Magia unei biblioteci: 16.000 de cărţi donate elevilor din 36 de şcoli

Constantin Pescaru › Lun, 2017-02-27 19:04
Peste 13.000 de copii au acum acces la biblioteci și colțuri de lectură în cadrul școlilor în care învață, ca urmare a campaniei ”Magia unei Biblioteci”, desfășurată de către platforma Bookster, în perioada 12 decembrie 2016 - 15 ianuarie 2017, cu sprijinul Teach for Romania și al companiilor partenere. 
Foto: Bookster

Ca răspuns la scrisorile legate de motivația copiilor de a citi, întreaga comunitate a ”booksterilor” s-a implicat și rezultatele au fost de impact: peste 16.000 de cărți donate, cu ajutorul cărora 36 de școli din 9 județe au acum colțuri de lectură dotate cu cărți de povești și culegeri, enciclopedii, dicționare și atlase.

Odată ajunse la școli, cele 16.000 de cărți donate au fost aranjate în bibliotecile trimise de Bookster cu ajutorul celor 28 de profesori Teach for Romania, iar copiii au fost foarte entuziasmați să înceapă să le citească.

”Ideea campaniei a plecat de la faptul că mii de copii din România nu au o bibliotecă de la care să împrumute cărți”, spune Bogdan Georgescu, fondator Bookster.

”Când am lansat Bookster cu misiunea de a inspira oamenii să își descopere visele, ni s-a spus că ne pierdem timpul pentru că “oamenii nu mai citesc” însă, astăzi avem 35.000 de booksteri care citesc cele mai bune cărți din lume și comunitatea noastră crește în fiecare zi. De aceea, cu sprijinul Teach for Romania și al comunității Bookster de cititori, ne-am decis să ducem mai departe misiunea noastră și să înființăm biblioteci în școlile din România”, continuă Bogdan Georgescu.

Bookster este o bibliotecă pentru companii, de unde angajaţii pot împrumuta cărţile din ofertă, în baza unui abonament, iar titlurile alese sunt livrate la sediul firmei.

0 comentarii 1485 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter