Legal

Guvernul intenționează să prelungească termenul de depunere a Declarației 600

Dana Badea › Mar, 2018-01-23 13:38
Termenul de depunere a Declaraţiei 600, privind obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale se va amâna până la 1 martie 2018, astfel încât toți cei vizați să aibă timp să depună formularul la sediile ANAF de care aparțin. 

Ministerul Finanţelor a postat pe site proiectul de OUG care amână până la 1 martie termenul de depunere a Declaraţiei 600. În proiect se specifică motivația că acest document prezintă caracter de noutate, el nefiind depus, până acum, de anumite categorii de contribuabili.

„Având în vedere faptul că prin noul model fiscal de reformare a sistemelor sociale din România, declaraţia se depune şi de către unele categorii de persoane care nu au avut această obligaţie înainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, investiţii, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni în sprijinul acestora, se impune luarea unor măsuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declaraţii", se precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Formularul vizează obligaţiile referitoare la contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate și trebuie completat și depus de persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017.

0 comentarii 1299 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter