Legal

Contractul de muncă full-time vs. cel part-time

Av. Coltuc Marius Vicențiu › Mar, 2015-05-26 10:06
Contractul de muncă cu normă întreagă (denumit în practică și contract full-time) este acel tip de contract în care durata normală a timpului de muncă al salariatului este de 8 ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână. Pentru tinerii în vârstă de până la 18 ani durata normală a timpului de muncă este de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână.
Sursa: 123rf.com

Pentru tinerii în vârstă de până la 18 ani durata normală a timpului de muncă este de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână.În cazul contractului de muncă cu timp parțial (având denumirea uzuală de contract part-time), numărul de ore normale de lucru, calculate săptămânal sau ca medie lunară, este inferior numărului de ore normale de lucru al unui salariat cu normă întreagă comparabil.

Se consideră a fi contract de muncă part-time și acel contract care însumează, într-o medie lunară, mai puține ore de lucru decât orele prestate de un salariat cu normă întreagă.

Trebuie făcută precizarea că, în cazul contractului de muncă part-time, nu există o limită minimă în stabilirea fracției timpului de lucru, orice scădere a normei de lucru putând fi asimilată timpului parțial de muncă. Chiar și un salariat care muncește cu o oră mai puțin decât salariatul comparabil dintr-o unitate poate fi asimilat contractului de muncă cu timp parțial.

Citește și: Cum răspunde un angajator pentru faptele sale față de salariat

Sub aspectul îndeplinirii condițiilor de formă, precizăm faptul că ambele tipuri de contracte pot fi încheiate atât pe o perioadă determinată, cât și pe una nedeterminată și, indiferent de durată acestora, ele trebuie întotdeauna să fie încheiate în formă scrisă.

Pe lângă mențiunile obligatorii, stabilite în mod expres de prevederile art. 17 din Codul muncii, pe care trebuie să le conțină orice contract individual de muncă, în contractul de muncă cu timp parțial trebuie neapărat să fie introduse și mențiuni cu privire la:

  • durata muncii și repartizarea programului de lucru;
  • condițiile în care se poate modifica programul de lucru;
  • interdicția de a efectua ore suplimentare, cu excepția cazurilor de forță majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecințelor acestora. Sancțiunea care intervine în cazul în care elementele speciale menționate mai sus nu se regăsesc în contractul de muncă cu timp parțial, constă în aceea că acest contract va fi considerat a fi cu normă întreagă (full-time).

Deși un salariat cu normă de muncă full-time poate efectua ore de muncă suplimentară în anumite condiții, salariatul încadrat cu contract de muncă part-time nu poate presta o astfel de muncă, decât în caz de forță majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecințelor acestora.

Citește și: Ai fost concediat? Iată care îţi sunt drepturile

Salariații încadrați cu o normă de muncă mai mare de 6 ore (incluzând atât pe cei cu durată normală de muncă, cât și pe cei cu timp parțial, adică până la 8 ore) au dreptul la pauza de masă și la alte pauze, în condițiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern și, după caz la tichete de masă, acordate în condițiile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă,
modificată prin Legea nr. 291/2013.

Codul muncii prevede faptul că salariații tineri în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puțin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore și jumătate.

3 comentarii 24718 vizualizări

Comentarii

2018-06-26 20:37

BUTNARIU ROXANA

Buna ziua,m-am angajat la un

Buna ziua,m-am angajat la un call center in Bacau si mi-au zis initial ca pot lucra 8h ,apoi mi-au mentionat si de pauza de o ora.Nu mi-a convenit programul si am cerut program 6h cu pauza de 45min.Au sustinut ca nu pot lucra decat la 8h fiindca nu sunt elev sau nu am un alt job.Referitor la aceste detalii tin sa specific ca nu s-au mentionat la interviu.Pot sa lucrez cu 6h chiar daca nu sunt eleva sau nu am un alt job?
Multumesc
Roxana Butnariu

2017-08-02 19:16

MURESAN LAURA

informare

Buna ziua, daca ai un contract full time la cate contracte part time, pe luna mai ai dreptul? Cate ore insumate pe luna din part time mai poti efectua? Multumesc.

2017-04-05 07:14

MURARU CRISTINA

Buna ziua. Lucram ca si

Buna ziua. Lucram ca si asistente medicale intr-un cabinet medical de intreprindere, la care sunt arondate 5 firme ale aceluiasi patron, noi fiind angajate pe una din firme. Salariul nostru este de 1450 lei ( min pe economie).Ni s-a spus ca nu sunt bani pt marirea salariului. In acest caz, putem cere pe langa programul full time, si parte time? Adica full time pe firma pe care suntem angajate si parte time, de ex o ora/ zi, pe celelalte firme? Daca da, cum ar trebui sa procedam? Va multumesc

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter