Legal

Concedierea prin e-mail este legală

Dana Badea › Joi, 2016-10-27 12:10
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât că decizia angajatorului de a anunţa concedierea angajatului prin e-mail este legală. De reţinut că decizia judecătorilor ÎCCJ se aplică doar în cazul concedierilor colective. 

Înalta Curte a luat această decizie sesizată fiind de Curtea de Apel Iaşi, care a judecat o speţă de dreptul muncii, în care un angajat a acţionat în instanţă fostul angajator pentru că decizia de concediere i-a fost trimisă prin e-mail. Judecătorii subliniază că transmiterea deciziei de concediere prin e-mail este posibilă dacă salariatul a dat angajatorului o adresă de poștă electronică la care poate fi contactat, și părțile comunică în mod obișnuit în acest fel.

În prezent, decizia de concediere trebuie comunicată în scris, conform articolului 76 din Codul muncii, iar aceasta trebuie să includă motivele pentru care salariatul a fost dat afară și durata preavizului. În același timp, actul mai trebuie să conțină o listă locurilor de muncă vacante pe care le are angajatorul și termenul în care salariatul concediat poate opta pentru unul dintre ele, scrie avocatnet.ro. Decizia Înaltei Curţi va produce efecte după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

0 comentarii 1529 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter