Legal

Campioni regionali la modificări legislative. Cel mai mare număr de legi vizează sectorul financiar

Dana Badea › Vin, 2016-11-18 17:24
România se situează pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul regional al modificărilor legislative, cu peste un sfert (299 legi) din totalul de 1098 legi adoptate între 1 august 2015 – 1 august 2016 în şase ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE). Cel mai mare număr de legi vizează sectorul financiar. 
sursa: pexels.com

Clasamentul rămâne neschimbat faţă de anul trecut, cu Polonia (227 de legi) pe locul al doilea, urmată de Ungaria (186 de legi), arată raportul Grayling AcTrend 2016, elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group.

Peste jumătate (52%) dintre initiativele legislative au fost adoptate de Guvern prin intermediul ordonanțelor de urgență. Dintre modificările legislative specifice anumitor sectoare, cel mai mare număr de legi adoptate vizează sectorul financiar (17%), pe cel al serviciilor (12%) și agricultura (11%). Sectoarele mai puțin afectate au fost IT&C, industria și sectorul energetic. Ca pondere 18,8%  din legile cu impact direct asupra afacerilor, au fost adoptate prin procedură extraordinară. 

0 comentarii 737 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter