Actual

Lecții de leadership de la Atticus Finch

Doru Dima › Vin, 2015-04-10 10:27
Probabil ați aflat deja vestea că Harper Lee își va publica a doua carte, Go Set a Watchman, la cincizeci de ani după ce a lansat „To Kill a Mockingbird” (“Să ucizi o pasăre cântătoare“). Dacă nu ați citit încă To Kill a Mockingbird, ar fi recomandat să o faceți. Iar dacă ați citit-o, știți deja că Atticus Finch, tatăl naratorului,  servește drept model de ținută morală pentru mulți cititori și model de integritate pentru juriști. Este un om bun, un părinte bun și un bun lider. Având în vedere faptul că Lee va lansa continuarea la prima carte, vă prezint câteva lecții de leadership pe care le poate învăța oricine de la Atticus Finch.

Un lider face munca pe care nimeni altcineva nu vrea să o facă.

În sudul Statelor Unite în anii 1930, nimeni nu ar fi vrut să îl apere pe Tom Robinson (un negru acuzat pe nedrept pentru viol). Avocatul Atticus Finch încearcă să-i impiedice și este la rândul lui amenințat, întrucât acest lucru ar fi atras cu sine ridicolul, batjocura și poate chiar pierderea locului de muncă. Dar Atticus Finch era un avocat care vedea oamenii ca oameni și justiția ca justiție, și a fost hotărât să îl reprezinte corect pe Tom Robinson. Un lider eficient face ceea ce trebuie făcut, mai ales dacă e un lucru bun. Unul dintre personaje, domnișoara Maudie, îi spune fiului lui Atticus, Jem, “există unii oameni în această lume care s-au născut să facă muncile neplăcute în locul nostru. Tatăl tău este unul dintre ei.”

Realizarea muncilor grele, nedorite câștigă respectul celorlalți, indiferent de ceea ce oamenii cred despre acele munci în sine. În ciuda unei multitudini de provocări și amenințări ale celor din comunitate, Atticus Finch a fost reales în unanimitate pentru legislatura de stat. La locul de muncă, liderii eficienți nu se dau în lături de la a-și sufleca mânecile și de la a face ceea ce nimeni altcineva nu vrea. Modul lor de lucru poate fi luat întotdeauna ca exemplu.

Citeşte mai multe pe DoruDima.ro

Taguri:
0 comentarii 1367 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter