Actual

Jumătate dintre investitorii străini vor să facă angajări

L.G. › Joi, 2016-03-17 11:08
Peste jumătate (60%) dintre membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) se așteaptă în acest an la creșterea afacerilor pe care le derulează și doar 15% anticipează o contracție. Ca urmare a prognozelor optimiste, aproape jumătate dintre respondenți plănuiesc să facă angajări suplimentare în 2016 (43%) și o treime dintre ei (34%) vor face investiții de capital semnificative în acest an.
sursă: 123RF

Forța de muncă bine pregătită rămâne un punct forte și un avantaj competitiv pentru România (75%).  Mai mult de jumătate dintre cei intervievați (55%) se așteaptă la creșteri semnificative ale exporturilor în 2016.

"În ciuda anticipărilor de creștere, membrii FIC raportează că se confruntă cu o serie de probleme deja binecunoscute publicului larg: 90% spun că birocrația este excesivă în comparație cu alte țări din regiune, 85% apreciază că infrastructura este necompetitivă și 75% întâmpină probleme legate de lipsa de predictibilitate a cadrului legislativ. Așteptările privind expansiunea activității economice se păstrează constante în cei doi ani de când FIC realizează acest index, dar în egală măsură și problemele legate de infrastructură, birocrație și legislație", se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

În ciuda măsurilor de relaxare fiscală în vigoare de la 1 ianuarie 2016, 70% dintre membrii FIC consideră că sistemul de taxare din România este necompetitiv în comparație cu alte țări. Rezultatul se datorează, în mare parte, birocrației excesive pe care companiile o resimt în relația cu autoritățile fiscale. Această concluzie este sprijinită de faptul că tot 70% dintre respondenți apreciază că reglementările (la nivel central, local sau alte diferitelor autorități și agenții) sunt o povara importantă, spun reprezentanții FIC.

0 comentarii 707 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter