Actual

Inventatorul Takao Someya și “a doua sa piele”

Roxana Roseti › Mar, 2018-07-10 14:18
Un dispozitiv de un milimetru grosime îi permite pacientului să-i comunice date medicale doctorului său aflat la distanţă. Aceasta susţine însuși inventatorul dispozitivului, Takao Someya, profesor la universitatea din Tokyo.

Un ecran ultrafin, subţire ca un pansament, care se poate aplica pe mână pentru a primi şi trimite mesaje, cam în aceasta constă invenţia universitarului  japonez, suptanumită deja de cître mass media “a doua piele”. Care speră să își vadă invenția utilizată în special în domeniul sănătăţii, potrivit Le Point.

"Dacă îl aplicaţi pe piele, aveţi impresia că face parte din corp. Atunci când trimiteţi mesaje de pe mână, asta vă face mai apropiaţi din punct de vedere emoţional de expeditor", spune Takao Someya (http://www.lepoint.fr/high-tech-internet/un-japonais-invente-un-ecran-a-led-comparable-a-une-seconde-peau-18-02-2018-2195852_47.php).
Imaginea sau mesajele se afişează o grilă de micro-LED-uri, conectate de cabluri elastice şi încastrate într-o folie de cauciuc. Dispozitivul conţine şi un captator ultrauşor şi un sistem de comunicare fără fir.
"Cum apăratul este elastic, el permite aplicarea unui ecran pe lucruri cu suprafaţa complexă, precum pielea. El poate fi păstrat pe piele o săptămână, fără a provoca inflamare, şi este atât de uşor că utilizatorii îl pot uita” - Takao Someya

0 comentarii 236 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter