Actual

Intra in MEDISYSTEM!

Adrian Bujenita › Joi, 2005-11-17 00:00

Pe 8 iunie anul acesta, compania de asigurari Interamerican a lansat pe piata produsele MEDISYSTEM - politele de asigurari de sanatate ale grupului. Dar aceste asigurari nu vin singure, ci "insotite" de primul spital privat din Romania, Euroclinic. Despre ce inseamna MEDISYSTEM si cum functioneaza legatura dintre aceste asigurari si Euroclinic am stat de vorba cu Timo van Voorden, CEO al Interamerican Romania.

Care a fost motivul pentru care ati lansat asigurarile MEDISYSTEM? Si de ce aproape in acelasi timp cu deschiderea spitalului Euroclinic?

Daca veti intreba pe oricine pe strada care este cel mai important lucru pentru el, va raspunde fara indoiala ca sanatatea. Fara sanatate, nimic altceva nu mai conteaza. Din ce in ce mai multi oameni vor sa puna ceva bani deoparte pentru ingrijirea sanatatii. Noi credem ca Romania ofera o piata mare pentru acest tip de asigurari. Insa, daca nu ai o infrastructura medicala de calitate, degeaba lansezi astfel de produse. Nimeni nu iti va cumpara politele de sanatate, pentru ca nu va avea ce face cu ele. Din acest motiv, a aparut ideea construirii unui spital propriu, Euroclinic. Conceptul pe care il avem aici seamana foarte mult cu cel din Grecia, unde firma-mama, Eureko - cea mai mare companie de asigurari din Centrul si Estul Europei si, de asemenea, una dintre cele mai mari companii de asigurari de sanatate din Europa, cu mai mult de trei milioane de clienti in tari precum Olanda si Grecia - a deschis deja trei spitale proprii. Un spital propriu ne garanteaza un inalt nivel de calitate.

Ce tip de produse aveti?

Avem doua tipuri mari de produse: asigurari individuale si de grup. Cele de grup sunt o alternativa mai ieftina decat daca fiecare angajat si-ar cumpara singur o polita.

Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru a intra in posesia unei asigurari MEDISYSTEM?

Oricine poate si doreste sa investeasca aproximativ 30 de euro pe luna pentru sanatatea proprie poate obtine o asigurare Medisystem. Desigur, asigurarile de grup pentru companii sunt mult mai ieftine. Pentru grupuri de 50 de persoane sau mai mari, nu se face nici o selectie, noi acceptam automat pe oricine fara chestionar sau consultatie medicala.

In acest moment, Interamerican ofera doua tipuri de polite, in cadrul segmentului de asigurari de sanatate individuale: MEDISYSTEM Basic si MEDISYSTEM Full Plan.

MEDISYSTEM Basic

 • Include sapte consultatii pe an, efectuate de medici de orice specialitate din reteaua MEDISYSTEM;
 • Include toate procedurile medicale;
 • Include examenele de diagnostic recomandate de medicul din reteaua Medisystem;
 • Control anual general;
 • Acopera 100% din cheltuielile aferente spitalizarii si interventiilor chirurgicale in spitalul Euroclinic;
 • Transport medical de urgenta (maxim 3/an);
 • Acorda o alocatie zilnica de spitalizare si indemnizatie pentru interventie chirurgicala in afara retelei MEDISYSTEM;
 • Acces 24/7 la Centrul de Coordonare (021) 9677;
 • Limita superioara de acoperire financiara este de 25.000 de euro pe an.

MEDISYSTEM Full Plan

 • Include un numar nelimitat de consultatii pe an, efectuate de medici de orice specialitate din reteaua MEDISYSTEM;
 • Include toate procedurile medicale;
 • Include toate examenele de diagnostic recomandate de medicul din reteaua MEDISYSTEM;
 • Include 5 vizite la domiciliu pe an;
 • Include o a doua opinie in cazul unei interventii chirugicale;
 • Acopera 100% din cheltuielile aferente spitalizarii si interventiilor chirurgicale in spitalul Euroclinic;
 • Control anual general;
 • Acopera nelimitat transport medical de urgenta;
 • Acorda o alocatie zilnica de spitalizare si indemnizatie pentru interventie chirurgicala in afara retelei MEDISYSTEM;
 • Acopera 70% din cheltuielile medicale in cazul unei interventii chirurgicale majore in strainatate;
 • Ofera asigurare medicala de calatorie in strainatate;
 • Acces 24/7 la Centrul de Coordonare (021) 9677;
 • Limita superioara de acoperire financiara este de 100.000 de euro pe an.

Imi puteti enumera cateva dintre avantajele competitive ale asigurarilor de sanatate de la Interamerican?

Internarea in propriul spital - primul spital privat din Romania - este desigur un avantaj unic. Apoi, noi punem un mare accent pe prevenirea bolii. In acest sens, exista o examinare medicala anuala gratuita, si, mai mult, poti consulta gratuit un al doilea medic. Desigur, nu trebuie sa uitam de calitatea serviciilor medicale, deoarece avem contracte numai cu clinici de top. Un alt avantaj consta in usurinta accesului la aceste servicii. Toata lumea care isi face o asigurare primeste un card de asigurat cu care poate merge oriunde, nu numai la Euroclinic: la medicul de familie sau la alte clinici particulare din reteaua MEDISYSTEM - adica institutiile cu care Interamerican are incheiate parteneriate. Nu platesti nimic, nu astepti, nu trebuie sa dai spaga si, daca este vorba de o urgenta, ambulanta vine si te ia de acasa. Apoi, incercam sa oferim o cat mai mare acoperire. Sa va dau un exemplu. Spitalul Euroclinic include si o policlinica. Pe langa aceasta, mai sunt alte patru policlinici in Bucuresti, deci acoperim o arie destul de extinsa. In ianuarie, se va deschide o a sasea clinica, pe Bulevardul Timisoara, deoarece in acea zona a capitalei nu am putut gasi o institutie medicala care sa ofere servicii de o calitate indeajuns de satisfacatoare. Credem ca este nevoie ca aceste clinici sa fie cat mai aproape de oameni, de familiile lor.

0 comentarii 3168 vizualizări
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter