Actual

INSA: Jumătate dintre germani doresc noi alegeri după eșecul discuțiilor pentru formarea unei coaliții

Mari Pătru › Mie, 2017-11-22 11:55
Jumătate dintre germani sunt în favoarea convocării de noi alegeri după ce cancelarul Angela Merkel a eșuat să ajungă la un acord pentru a forma o nouă coaliție cu alte două partide, în timp ce o cincime susțin formarea unui guvern minoritar, conform unui sondaj realizat de INSA pentru cotidianul Bild. 

Sondajul arată că 49,9% dintre germani sunt în favoarea organizării de noi alegeri.
    
Sondajul arată de asemenea că 48,5% consideră că social-democrații (SPD, centru-stânga) au dreptate să refuze să se alăture unei noi "mari coaliții" cu conservatorii lui Merkel, în favoarea căreia se pronunță doar 18%. SPD a pierdut teren în alegerile din septembrie după ce a împărțit puterea cu Merkel în ultimii patru ani.
    
Colapsul discuțiilor dintre blocul conservator al lui Merkel, democrații liberi (FDP, partid pro-business) și Verzi (ecologiștii) a aruncat Germania în incertitudine politică și a crescut perspectiva unor noi alegeri.
    
Sondajul arată că 28% dintre cei chestionați dau vina pe liderul FDP, Christian Lindner, pentru eșecul discuțiilor, urmați de 27% care dau vina pe Merkel, în timp ce doar 13% îl fac răspunzător pe liderul Verzilor, Cem Ozdemir.
    
Patru din zece persoane chestionate spun că Merkel ar trebui să candideze din nou pentru funcția de cancelar dacă sunt convocate noi alegeri, în timp ce 24% ar prefera un alt candidat pentru creștin-democrați (CDU), deși nu există un consens în legătură cu cine ar trebui să fie acest candidat.
    
Sondajul arată de asemenea că majoritatea alegătorilor ar prefera o coaliție între CDU și FDP după noile alegeri, urmați de cei care preferă o coaliție între SPD, Verzi și stânga radicală Die Linke.
    
Cu toate acestea, sondajul arată că noile alegeri vor aduce puține schimbări ale rezultatelor votului din septembrie, cu CDU în scădere ușoară cu 30%, SPD rămas la 21%, Verzii la 10% și FDP la 11%.
    
Aceasta ar însemna că și după un nou scrutin singurele coaliții posibile cu o majoritate ar fi tot între CDU și SPD sau între CDU, FDP și Verzi.

0 comentarii 410 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter