Actual

INS: Cât au cheltuit străinii care au vizitat România anul trecut

Dana Badea › Vin, 2016-03-18 10:53
România a încasat mai mulți bani de pe urma turiștilor străini în 2015 comparativ cu anul anterior. Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii străini în țara noastră a fost reprezentat de afaceri, participarea la conferințe, târguri și expoziții. 
sursa: 123rf.com

România a încasat mai mulți bani de pe urma turiștilor străini în 2015 comparativ cu anul anterior. Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii străini în țara noastră a fost reprezentat de afaceri, participarea la conferințe, târguri și expoziții. Numărul turiștilor străini cazați în structurile de primire turistică din România în 2015 a fost de 2,231 milioane, iar cheltuielile totale ale acestora au fost de 5,634 miliarde de lei, adică 2.525 lei în medie de persoană, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică. Comparativ cu anul anterior numărul străinilor care ne-au vizitat este în creștere: 1,91 milioane de turiști străini au vizitat România în 2014, majoritatea în interes de afaceri și au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 mld. euro).

Cei mai mulți bani ai turiștilor străini s-au cheltuit pe cazare (53,3%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (90,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 16,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,4% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 35,4%.
Avionul a fost principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a veni în România în 2015 (77,8% ). Ca urmare a situației precare a drumurilor și a lipsei de autostrăzi doar 12,5% dintre străini s-au încumetat să folosească autoturismele proprii pentru a călători în România, 8,7% au apelat la autocare și numai 1% alte mijloace ( tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

0 comentarii 455 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter