Actual

A început a şaptea ediţie a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia”

Marilena Ispas › Lun, 2013-10-07 15:58

Cam câte lucruri ştiaţi voi despre energie în clasa a IV-a? Din păcate pentru noi, nu ştiam aşa multe. Din fericire pentru copiii din ziua de astăzi, au fost implementate programe educaţionale în care aceştia învaţă mai repede lucruri utile în viitorul lor apropiat.

„Întâlnire cu energia” este programul educaţional implementat de GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Programul, aflat la cea de-a şaptea ediţie, vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Ediţia 2013 se va desfăşura în aproximativ 35 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Galaţi şi Tg-Jiu. Aproximativ 2.400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie. Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural.

Elementul de noutate din acest an îl constituie concursul de granturi lansat la nivelul şcolilor participante din cele 5 oraşe, ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă. Prin acest concurs se încurajează propunerea şi implementarea proiectelor din domeniul economiei de energie şi protecţia mediului înconjurător. Cel mai bun proiect, care va fi declarat câştigător la nivelul fiecărui oraş participant, va primi o finanţare de 1000 de euro din partea organizatorilor.

Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 7-11 octombrie, iar cea de-a doua în săptămâna 21-25 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accent pe partea interactivă a lecţiilor.

0 comentarii 2319 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter