Trend, Actual

Începe Noaptea Muzeelor!

Roxana Roseti › Vin, 2017-05-19 17:54
Sâmbătă 20 mai reprezintă o zi de excepție: pe străzile Capitalei și în țară vor fi savurate toate evenimentele și programele extinse pe care muzeele și prietenii Nopții Muzeelor le-au pus la cale. 

Ediția de anul acesta înregistrează un nou record: 212 participanți își deschid porțile în toată țara de Noaptea Muzeelor, dintre care 170 sunt muzee. Evenimentele încep în unele puncte muzeale chiar din cursul dimineții și se încheie la 04.00 dimineața. Programele se găsesc pe site www.noapteamuzeelor.ro sau pe harta Nopții Muzeelor.
 
La București, oferta muzeală este generoasă –  54 de muzee și prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului care poate fi descărcată digital de pe site-ul NoapteaMuzeelor.ro - http://noapteamuzeelor.ro/wp-content/uploads/2017/05/Harta_bucuresti-web.jpg
 
Harta tipărită este de găsit sâmbătă la sediilor tuturor participanților. După cum indică organizatorii, nu vă înghesuiți în muzee, așteaptați cu calm să vizitați spațiile expoziționale, respectați întocmai circuitul de vizitare stabilit pentru eveniment și îndrumările personalului care asigură ghidajul. Copiii trebuie supravegheați permanent.
 
Și pe biciclete
 
Un număr de aproximativ 30 de pasionați de velo-turism vor pedala sâmbătă, 20 mai, spre Casa Memorială ”Al. Vlahuță” din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni în cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor pe bicicletă”, organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, în colaborare cu Muzeul Vrancei și Asociația ”VeloPower”.
Ediția 2017 este dedicată Centenarului Marelui Război, prin urmare, evenimentul va debuta la ora 18.00 cu vernisajul unei expoziții foto care are ca temă Primul Război Mondial în Vrancea, vernisaj care va avea loc la Muzeul de Istorie – Casa Alaci – Monument Istoricdin municipiul Focșani.

0 comentarii 903 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter