Actual

Idee de afacere: arhitect de cariere

IncomeMagazine › Mar, 2012-08-28 11:38

Mihaela Feodorof, fost director de recrutare la BRD, a doua cea mai mare bancă din România, îşi propune să creeze o punte între ceea ce doresc angajatorii şi ceea ce oferă şcoala românească, printr-o metodă aparent simplă – face evaluări vocaţionale şi le recomandă copiilor respectivi cariera pentru care sunt cei mai potriviţi. Ce presupune afacerea sa de nişă şi cât de profitabilă este „scanarea” abilităţilor elevilor şi studenţilor?

„În activitatea de recrutare în rândul studenţilor şi adulţilor am regăsit mulţi candidaţi blazaţi, fără apetit în ceea ce priveşte viaţa profesională”, povesteşte Mihaela Feodorof cum i-a venit ideea lansării unei afaceri în domeniul evaluării vocaţionale şi a abilităţilor, pornind de la nivelul copiilor.

Cu o investiţie iniţială de aproximativ 10.000 de euro, bani necesari pentru achiziţia de licenţe, instrumente psihologice de evaluare şi formare a personalului, antreprenoarea a pus pe picioare o afacere - firma Yourway - care anul trecut a generat un rulaj de 30.000 euro şi care are trei divizii principale – consultanţă în resurse umane pentru companii, evaluare vocaţională a elevilor şi consiliere profesională pentru adulţi.

Citiți articolul complet pe IncomeMagazine.ro

0 comentarii 2145 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter