Actual

Grupul Dragonfly 2.0 a pătruns în sistemele operaționale ale unor rețele de electricitate

Roxana Roseti › Vin, 2017-09-08 17:20
Dragonfly 2.0 este capabil acum să saboteze sau să preia controlul asupra acestor sisteme, dacă decide".
Hackerii ruși ar putea să preia controlul asupra rețelelor electrice

Un grup de spionaj cibernetic având legături cu Rusia a pătruns în rețele electrice în Europa și SUA. Făcând să planeze amenințarea unor întreruperi provocate de la distanță, a anunțat de curând Symantec, compania de securitate informatică din SUA, citată de AFP.
Potrivit Selon Symantec, grupul Dragonfly 2.0 a pătruns în sistemele operaționale ale rețelelor de electricitate din Statele Unite, Turcia și Elveția și "este capabil acum să saboteze sau să preia controlul asupra acestor sisteme, dacă decide".

Symantec nu leagă Dragonfly 2.0 — care operează de mai mulți ani — de o țară precisă. Dar guvernul american și numeroși experți în securitate informatică cred că Dragonfly 2.0 își are rădăcinile în Rusia și are legături cu guvernul rus.
De mai mulți ani, acest grup de hackeri vizează ținte occidentale, folosind metode de phishing pentru a pătrunde în sistemele informatice pentru a deschide un acces clandestin la acestea, potrivit Agerpres. De la începutul anului 2017, el s-a "concentrat" asupra sistemelor energetice, împotriva cărora și-a înmulțit atacurile, explică Symantec. Care adaugă că "Dragonfly 2.0 pare să vrea să înțeleagă cum funcționează instalațiile energetice și să preia controlul asupra sistemelor lor operaționale", a mai spus compania americană.

0 comentarii 662 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter