Actual

Granturi și credite cu dobânzi reduse pentru etnicii maghiari din afara Ungariei

Roxana Roseti › Lun, 2017-07-17 00:39
Premierul ungar Viktor Orban a decis să îi includă și pe etnicii maghiari din țările vecine prin granturi și credite puternic subvenționate pentru micile afaceri.
Astfel, etnicii maghiari din Voievodina (Serbia) pot să își cumpere case și echipamente utilizând granturi și credite ieftine oferite de guvernul de la Budapesta, iar acest program ar putea fi un model pentru un program mai mare în România, potrivit Reuters.

Peste un milion de etnici maghiari trăiesc în Serbia, România și Ucraina. Ca un prim pas, Viktor Orban le-a dat etnicilor maghiar cetățenia ungară după victoria sa în alegerile din 2010, după care le-a acordat dreptul de vot. Acest lucru l-a ajutat pe Viktor Orban să câștige o majoritate parlamentară la alegerile din 2014, grație sprijinului oferit de etnicii maghiari din țările vecine.

"Acest program face parte evident dintr-un concept strategic mai larg lansat în urmă cu șapte ani și cred că va continua. Sunt sigur că îi va motiva pe oameni să se implice mai activ în aspectele care vizează comunitatea maghiară", a declarat secretarul de stat adjunct Peter Kiss-Parciu.
 

0 comentarii 637 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter