Companii, Actual, Piața Muncii/Employment

Global LinkedIn Top Companies: Clasamentul celor mai doriţi angajatori din lume

Constantin Pescaru › Lun, 2017-06-19 18:29
Care sunt companiile care excelează în atragerea talentelor și oferă o cultură organizaționala de invidiat? LinkedIn, rețeaua socială destinată profesioniștilor, a realizat un clasament ce cuprinde cei mai apreciați și mai inovatori angajatori din lumea întreagă. 

Clasamentul Global LinkedIn Top Companies a fost realizat în funcție de interacțiunea pe care milioanele de utilizatori o au cu companiile prezente pe această platformă și se bazează pe trei mari chestiuni: interesul de care dau dovadă potențialii candidați pentru posturile companiei respective, pentru brand și retenția angajaților.
 
Având în vedere că Microsoft a achiziționat de curând LinkedIn, gigantul IT nu a fost inclus în top, din motive de etică. Iată cine se află în frunte:
 
1. Alphabet
 
Pentru cei care vor să lucreze la proiectele viitorului, Alphabet – compania mamă a Google – este mediul propice, căci au șansa să pună umărul la o mulțime de proiecte inovatoare, de la mașină care se conduce singură la luptă cu extremismul online. 
 
Număr angajați la nivel global: 72.000
 
Focus pe inovație: Mai mult de 27.000 de persoane lucrează în divizia de cercetare și dezvoltare a Alphabet, în care au fost investiți anul trecut 13,9 miliarde de dolari. Printre reușitele recente se număra asistentul inteligent Google Home și un algoritm care poate identifică anumite boli ale ochilor.
 
2. Amazon
 
Compania transformă retailul și modul în care facem cumpărăturile. Anul trecut a livrat primul pachet cu drona în Marea Britanie, a lansat serviciul de streaming Prime Video în India și a inaugurat primul magazin fizic în SUA.
 
Număr angajați la nivel global: 341.400
 
Cel mai bun loc în care să dai greș: Aceasta este deviza companiei, care înseamnă de fapt că aici se fac multe teste și se încearcă modalități inovatoare de a ajunge mai repede la clienți, astfel că există și multe greșeli. Din care, evident, trebuie să înveți.

3. Facebook

Facebook este rețeaua socială care își propune să conecteze pe toată lumea cu toată lumea, așa că nu e de mirare că prezintă un interes mare pentru cei care vor să facă parte din proiecte îndrăznețe.
 
Număr angajați la nivel global:
17.000 
 
Ce trebuie să știi înainte să aplici la un job: Cunoaște-ți și explorează-ți pasiunile în această lume interconectată, căci asta facem și noi zi de zi", spune Miranda Kalinowski, șefa diviziei de recrutare.
 
4. Uber

Uber este una dintre cele mai valoroase startup-uri din lume – 68 de miliarde de dolari. Cu toate că în ultima vreme a fost în centrul unor scandale legate de cultura organizaționala, mulți tineri vor să lucreze pentru această companie.
 
Număr de angajați la nivel global: 12.000

Cunoaște și fă-te cunoscut: nUbers, așa cum sunt numiți nou-veniții în companie, au întâlniri cu toți managerii, încă din primele zile de muncă.

5. Apple

Apple produce unul dintre cele mai populare gadget-uri din lume, însă cursa pentru inovare nu a ajuns la final. Tim Cook, CEO-ul companiei, are mai mulți ași în mâneca, așa că surprizele vor continua să apăra în următoarea perioadă.
 
Număr de angajați la nivel global: 110.000

Beneficii: Toți angajații, inclusiv cei din magazinele iStore, au parte de beneficii precum acțiuni la companie și sprijin financiar pe partea de educație.

Iată restul clasamentului: 

6. Salesforce
7. McKinsey & Company
8. LVMH
9. L'Oreal
10. Dell
11. Cisco
12. Tesla
13. Oracle
14. Siemens
15. Unilever

0 comentarii 2832 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter