Actual

Germania: Lege care combate discriminarea salarială dintre femei şi bărbaţi

Roxana Roseti › Mie, 2017-01-11 17:18
Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege care obligă întreprinderile mari să dea dovadă de transparenţă în ce priveşte diferenţele salariale între bărbaţi şi femei, relatează AFP, conform Agerpres.

Firmele cu peste 200 de salariaţi vor avea obligaţia să comunice la cerere informaţii cu privire la criteriile de remunerare, iar cele cu peste 500 de salariaţi vor fi obligate să publice cu regularitate rapoarte privind situaţia diferenţelor de salariu dintre bărbaţi şi femei.
Proiectul de lege în acest sens, asupra căruia coaliţia guvernamentală din Germania s-a pus de acord la începutul lui octombrie, a fost intens dezbătut şi a întâmpinat rezistenţă în tabăra conservatoare, care a criticat mai ales “noile poveri birocratice” pentru întreprinderi.

“De acum avem cale deschisă către o lege care va sparge un tabu important, şi anume discuţia despre propriul salariu. Proiectul de lege susţine egalitatea salarială între bărbaţi în femei, prin transparenţă cu privire la remuneraţie”, a argumentat în schimb într-un comunicat ministrul pentru familie, social-democrata Manuela Schwesig.
Proiectul de lege adoptat miercuri de guvern mai trebuie votat şi de forul legislativ. În Germania există deja obligativitatea unor cote pentru prezenţa femeilor în consiliile de supraveghere ale marilor companii.
 

0 comentarii 1104 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter