Actual

Fotografa care a schimbat cursul street art-ului în lume vine la Zilele Uriași de Pantelimon

Roxana Roseti › Vin, 2017-10-13 14:01
Artiști locali și internaționali vor spune povestea Pantelimonului și vor surprinde cu lucrări de artă de proporții uriașe la Zilele Uriași de Pantelimon, între 13 și 15 octombrie, la Make a Point.

Vor fi prezenți: Ella & Pitr (Franța) - autorii celui mai mare mural din lume, Moose (Marea Britanie) - inventatorul reverse graffiti, Victor Ash (artist) (Danemarca) - creatorul unor murale iconice, de mari proporții în toată lumea, Martha Cooper (SUA) - legenda fotojurnalismului de street art, care a convins o lume întreagă de impactul pe care street artul îl are cu adevărat, dar și Biancoshock (IT), pentru o nouă instalație în România.

Focalizându-ne pe Martha Cooper (foto), trebuie să subliniem că este prima femeie fotoreporter de la New York Post, cea care a scos graffiti-ul american din anii 70 în lume şi l-a făcut celebru. În anii 1970  a început să documenteze viața băieților de cartier care făceau graffiti pe zidurile și trenurile de metrou ale unui New York sărac și cutremurat din toate părțile de infracționalitate. Fotografiile ei au contribuit la popularizarea culturii hip hop și street art în întreaga lume. Deci, sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 22:00, pot fi vâzute câteva dintre fotografiile ei în spațiul cultural Make a Point din Pantelimon, Iar o discuție cu superfotografa americană va avea loc duminică, de la 19:00, în același loc. După ce s-a oprit în Brazilia, Statele Unitie ale Americii și Austria, România este a patra țară care se poate bucura de expoziția Marthei Cooper, fotografa care a schimbat cursul street art-ului în lume.

De asemenea, un workshop de caligrafie cu Carmen Nistor (Germania), o expoziție colectivă cu fotografii din Pantelimon, plimbări cu bicicleta în cartier, proiecții de film, spectacole de dans contemporan sau instalații audio-video sunt doar câteva dintre lucrurile care se vor mai întampla la Zilele Uriași de Pantelimon.

0 comentarii 691 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter